Taktisk og disciplineret triumf

Det er synd, når en fodboldkamp bliver husket og omtalt med alt muligt andet end godt spil, men det er sandsynligvis og desværre nok tilfældet efter KBs udekamp i Københavnsserien mod Husum.

Kampen bød på ikke færre end 11 gule kort (10 minutters udvisning) og et rødt, hvoraf det røde og ni af de gule blev effektueret i de sidste 45 minutter.

Kampen endte med en sejr til KB på 3-2 efter 2-1 ved pausen, og det var en tiltrængt opmuntring efter hjemmekampen mod KFUM, der resulterede i et nederlag på 0-3.

”Vi spillede en god første halvleg mod KFUM, hvor vi valgte et blive langt tilbage på banen. Samme udgangspunkt valgte vi også til opgøret mod Husum, og det lykkedes meget bedre,” siger cheftræner Daniel Jønsson.

Husum formåede ikke med sit normale hurtige kantspil at komme bagom KB-forsvaret og ændrede derfor angrebstaktik med lange, høje bolde, og det passede gæsterne fint. I kraft af gode omstillinger fik KBerne skabt flere kontraangreb, og to af dem gav bonus ved Peter Rønning.

”Faktisk var vi tættere på 3-0, end de var på 1-2,” mener Daniel Jønsson i en kommentar til hjemmeholdets reducering kort før pausen.

KBs spillere inden kampen mod Husum.

KBs spillere inden kampen mod Husum.

Det mål skabte så meget tumult, at Husum fik et par gule kort og dermed begyndte anden halvleg med to spillere i undertal.

”I pausen sagde vores anfører, Jonathan Grumme, at det var vigtigt, at vi passede på i nærkampsituationer derefter, for man oplever ofte, at dommeren kompenserer kendelser til det ene hold med efterfølgende kendelser til det andet,” siger Daniel Jønsson.

Det var kloge ord, for bare tre minutter efter pausen så Andreas Tolman gult, og Husum begyndte i den kølige aftenstund at vejre morgenluft om et comeback. KBerne blev sat under pres, men holdt effektivt og disciplineret stand i en affære, som mere og mere ulmede af dramatik.

Den slog ud i lys lue efter en snes minutter. I et forsøg på at nå en bold i Husums straffesparksfelt kom Jonathan Grumme for sent med en tackling af hjemmeholdets målmand Mahir Lisakovic, der så sent som i foråret passede KBs bur.

10 minutters afkøling til KB-kaptajnen var helt på sin plads, men han fik følgeskab på sidelinjen af Lisakovic, fordi Husum-målmanden brokkede sig højlydt over tacklingen.

En markspiller måtte derfor overtage pladsen mellem stængerne, men der stod han ikke ret længe. Få minutter senere var han i nærkamp med Peter Rønning omtrent på samme sted, hvor konfrontationen mellem Grumme og Lisakovic fandt sted, og det endte med et gult kort til målmandsvikaren – hans andet i kampen og dermed farvel og tak til mere bold i denne omgang. Set med hjemmeholdets øjne gjorde det ikke sagen bedre, at KB samtidig fik straffespark. I den ophidsede atmosfære gjaldt det om at holde hovedet koldt, og det gjorde Sebastian Kaalund roligt og sikkert.

Foran med 3-1 kunne KBerne trække vejret lettere, men Husum formåede at bringe spændingen tilbage med en reducering en halv snes minutter før ordinær spilletids udløb. Kampen blev derefter forlænget med seks minutter, inden dommer Vahidin Busuladzic fløjtede af.

”Jeg er selvfølgelig glad for sejren, men endnu mere glad er jeg for, at spillerne var disciplinerede og fulgte taktikken,” siger Daniel Jønsson, som nu ser frem til de næste opgaver inden vinterpausen. Det er to hjemmekampe mod bornholmske modstandere.

Den første er NB Bornholm, der gæster Frederiksberg Idrætspark på lørdag klokken 15.30, mens Rønne dukker op et par uger senere på et tilsvarende tidspunkt.

”Det bliver ikke nemt. Vi skal arbejde hårdt, men med en indsats som den mod Husum tror jeg på gode resultater,” bemærker Daniel Jønsson og uddeler samtidig en stor ros til de frivillige hjælpere, der har hjulpet holdet med praktiske ting i de seneste kampe:

”Det har været en stor hjælp. Den er vi meget taknemmelig for.”

Der er sædvanen tro gratis adgang til kampen mod NB Bornholm, ligesom det er muligt at købe lidt forfriskninger af forskellig art til publikumsvenlige priser. Så kom endelig til KS-bold på lørdag.

Sebastian Kaalund gratuleres af holdkammeraterne efter sin scoring på straffespark.

Sebastian Kaalund gratuleres af holdkammeraterne efter sin scoring på straffespark.

Sådan gik det

  1. oktober: Husum – KB 2-3 (1-2)
    Mål: 0-1 Peter Rønning (28), 0-2 Peter Rønning (30), 1-2 (43), 1-3 Sebastian Kaalund (71, straffespark), 2-3 (80)
    KB: Max Christensen – Stefan Sørensen, Andreas Tolman, Milan Johannsen, Cömert Aga Öcal, Matti Woiremose Stampe, Peter Dokic Olsen, Nikolaj Læsøe, Jonathan Grumme (anfører), Sebastian Woidemann, Mikkel Nygaard, Peter Rønning, Sebastian Kaalund, Ali Aoullay 


Stillingen          
KS Herre 18/19          
             
Nr. Klub Kampe Målscore Point
1 Tårnby FF 12 31 - 16 25
2 KFUM 12 21 - 7 24
3 Husum Bk. 11 21 - 10 21
4 FB 12 16 - 14 20
5 NB Bornholm 11 22 - 11 20
6 PI Fodbold 12 18 - 17 19
7 HB 12 23 - 22 19
8 IF Føroyar 12 24 - 33 16
9 B 1903 2 12 18 - 15 15
10 Rønne f.B. 11 24 - 28 13
11 KB 2 11 21 - 25 13
12 Bk. Skjold 12 10 - 14 12
13 Hvidovre IF 2 12 17 - 30 12
14 FK Prespa 12 13 - 37 5