Rutsjetur i Kløvermarken

KBs mandskab i Københavnsserien kom ud for lidt af hvert i udekampen mod Føroyar, som sidstnævnte vandt med 5-3 efter en hektisk og dramatisk afslutning, som resulterede i to straffespark til hjemmeholdet og to udvisninger til gæsterne.

Inden det kom så vidt fik Føroyar lidt af en ønskestart med to scoringer indenfor kampens første 20 minutter.

”Vi var slet ikke klare fra begyndelsen, og det var kun takket være flot målmandsspil af Max Christensen, at vi ikke kom mere bagud,” oplyser cheftræner Daniel Jønsson.

Takket være en god arbejdsvilje og mere pres på modstanderne kom KBerne dog hurtigt tilbage i opgøret med scoringer af først Cömert Aga Öcal efter Milan Johannsens fine forarbejde og dernæst Andreas Tolman, som headede et hjørnespark fra Nikolaj Læsøe i nettet.

Cömert Aga Öcal reducerer til 1-2.

Andreas Tolman udligner til 2-2.

KBerne syntes ovenpå i pausen, men formåede alligevel ikke at fastholde den gode rytme fra slutningen af første halvleg. Cömert Aga Öcal havde en friløber, men skød forbi Føroyars mål, og i stedet slog hjemmeholdet kontra med et flot kombinationsspil, der sluttede med et straffespark begået af Andreas Tolman.

Det havde Føroyar ikke svært ved at udnytte. På banen var der ikke markeret en plet til at skyde straffesparket fra, og dommer Niko Jensen målte efter begge holds mening en for kort distance op i forhold til målstregen – otte-ni meter i stedet for de lovbestemte 11.

”Indtil de fik det straffespark, havde han dømt sin allerførste KS-kamp nogensinde udmærket, men så gik det galt,” mener Daniel Jønsson, som på ingen måde vil klandre Niko Jensen for nederlaget:

”Nej, vi kan kun bebrejde os selv, at vi ikke var klare på de rigtige tidspunkter.”

I forbindelse med straffesparket fik Andreas Tolman et gult kort og 10 minutters afstraffelse, men da han så småt var klar til at genindtræde i kampen, overgik skæbnen med et gult kort også Føroyar. Det slog dog ikke hjemmeholdet ud af kurs. Tværtimod øgede Føroyar føringen til 4-2 efter en scoring, som liniedommeren faktisk dømte offside, men han blev afvist af Niko Jensen.

KB fik dog reduceret ved Philip Alves Burlin efter fint oplæg fra Lasse Horn. I bestræbelserne på at få bolden i spil så hurtigt som muligt efter scoringen røg Andreas Tolman i klammeri med Føroyars målmand Beinir Ellefsen, og det endte med rødt kort og udvisning til Tolman, mens modparten nøjedes med et gult kort.

”Tolmans albue ramte målmanden, og det skønnede dommeren åbenbart til at være et slag,” siger Daniel Jønsson.

I kampens sidste minut fik Føroyar et nyt straffespark begået af Nikolaj Læsøe. Atter målte dommeren blot otte-ni meter op, og selvom Max Christensen kastede sig til den rigtige side, var han chanceløs.

Hændelsen fik Lasse Horn til at skælde ud på liniedommeren, og så modtog han også et rødt kort og en udvisning.

”Ja, det var lidt af en rutsjetur, vi oplevede i den kamp,” opsummerer Daniel Jønsson begivenhederne i Kløvermarken, men han har sundet sig og har nu koncentrationen rettet mod holdets næste opgave, der er Rønne på hjemmebane.

”Vi skal alle løfte i flok og arbejde med at komme ovenpå igen. Der var trods alt mange gode oplevelser og situationer i kampen, som vi skal tage med videre,” siger cheftræneren, som udover Tolman og Horn sandsynligvis også må undvære den stærke midterforsvarer Nicklas Tuchsen.

Mod Føroyar udgik han med en fiberskade i låret efter blot en halv times spil.

Kampen mod Rønne spilles på lørdag og begynder kl. 15.30. Som sædvanlig er der gratis adgang for publikum, men bemærk at kampen spilles på Kunst 3 og ikke som sædvanligt i Frederiksberg Idrætspark.

Philip Burlin Alves reducerer til 3-4.

Stor chance til Aga, men lige ved siden af.

Sådan gik det

1. september: Føroyar – KB 5-3 (2-2)
    Mål: 1-0 (9), 2-0 (19), 2-1 Cömert Aga Öcal (26), 2-2 Andreas Tolman (31), 3-2 Straffespark (66),
    4-2 (74), 4-3 Philip Alves Burlin (83), 5-3 Straffespark (90)
    KB: Max Christensen – Sebastian Woidemann, Mikkel Nygaard, Ali Aoullay, Andreas Tolman, Lasse Horn, Milan Johannsen, Philip Alves Burlin, Matti Woiremose Stampe, Nikolaj Læsøe, Jonathan Grumme (anfører), Cömert Aga Öcal, Nicklas Tuchsen, Kasper Olsen
Milan Johannsen med afslutning.

Matti Woiremose Stampe forsøger sig.

Stillingen
KS Herre 18/19