KB er garant for teknisk og seværdig fodbold med mange dygtige velfunderede spillere, siger Karsten Viborg.

Ny assistenttræner i KS

KBs mandskab i Københavnsserien har en ny mand på trænerfronten, når holdet mødes til den første træning i 2019.

Det er den 32-årige Karsten Viborg, der skal være assistent for cheftræner Daniel Jønsson.

Han er jyde, men stammer ikke fra Viborg.

"Oprindelig er jeg fra Ribe, men jeg flyttede til København for tre år siden og bor i dag sammen med min kæreste i Valby," fortæller Karsten Viborg, som har arbejdet som fodboldscout, men nu er salg- og marketingkoordinator.

I det hele taget er den fodboldmæssige baggrund i fineste orden.

"Jeg har fået min fodboldopdragelse i Esbjerg fB, hvor jeg spillede U17 og U19. Herefter spillede jeg ca. 100 2. divisionskampe for Varde IF, inden jeg flyttede til Aalborg, hvor jeg spillede ca. 25 2. divisionskampe for Lindholm IF."

Derpå rejste Karsten Viborg til New Zealand, hvor han sideløbende med et praktikophold hos Auckland Football Federation spillede i landets bedste række, ASB Premiership, for Team Wellington. Senest har Karsten Viborg været tilknyttet øjeblikkets tophold i Københavnsserien, KFUM, som massør og spiller. Hvorfor så vælge KB?

"KB er garant for teknisk og seværdig fodbold med mange dygtige velfunderede spillere, som det vil være inspirerende og lærerigt at samarbejde med. Jeg har et brændende ønske om at udvikle min fodboldfaglighed som træner og på sigt bygge videre på min nuværende B1 træneruddannelse," siger Karsten Viborg og tilføjer:

"Det vil være en ære at gøre dette i rammerne af KBs stolte traditioner og historiske fundament. Ligeledes vil det være en interessant opgave at forsøge at rykke KS-holdet væk fra deres nuværende position i bunden til en mere attraktiv placering i rækken, hvor jeg i øvrigt mener, holdet burde være placeret set ud fra dets kvaliteter."

Karsten Viborg har en trænerfilosofi, som bygger på, at holdets resultater affødes af den enkelte spillers forståelse for sin rolle og situation på holdet:

"I min optik er det en central del som assistenttræner i samarbejde med cheftræneren at kommunikere dette til den enkelte spiller. Jeg tror på, at tydelig kommunikation er en medvirkende faktor for at motivere og udvikle spillere."

Fra KBs side skal der lyde et hjerteligt velkommen til Karsten Viborg og et stort held og lykke med arbejdet for KS sammen med Daniel Jønsson.