Kenn Rye Andersen og Daniel Jønsson er tilfredse, men der er stadig plads til forbedringer. Foto: Christian Fisker

Kenn Rye Andersen og Daniel Jønsson er tilfredse, men der er stadig plads til forbedringer. Foto: Christian Fisker

Masser af mål og spilleglæde

Tidens alvor nærmer sig for KBs mandskab i Københavnsserien. På næste fredag, 23. marts, spiller holdet på udebane årets første turneringskamp mod rækkens øjeblikkelige nummer to, HB.

KBerne er placeret på fjerdepladsen seks point efter HB, så der står meget på spil i netop den kamp. Spillerne synes dog at være godt rustede til opgøret, hvis man ser tilbage på, hvordan det er gået i træningskampene.

Seks af syv er vundet, og med en samlet målscore på 28-15 har det ikke været kedeligt at være tilskuer. For resultaterne, som for det meste er hentet mod hold fra Sjællandsserien, har ikke bare været opmuntrende. Det har spillet også.

Cheftræner Kenn Rye Andersen og assistent Daniel Jønsson har lagt vægt på fodbold med hurtige pasninger i alle retninger over hele banen, struktur og placering på banen så det altid har været muligt at finde en medspiller, og endelig genpres hvor det handler om at erobre bolden tilbage eller i det mindste bremse modstandernes fremadrettede spil. Det lyder lidt som FC Barcelona, Manchester City og Josep Guardiola, og det er også meningen. Spillerne har meget fint taget imod udfordringen, er trænerduoen enige om.

Der er stadig plads til forbedringer, men spillerne har vist en glæde og gejst, som lover godt for fremtiden i Københavnsserien.

De to seneste træningskampe – mod Herlev og Tårnby FF – er oplagte eksempler. Mod Herlev var KBerne foran med 3-0 i løbet af 20 minutter efter noget, der mindede om total overfaldsfodbold. Derefter blev der foretaget en række udskiftninger, og det medførte, at Herlev slap nådigt med at tabe 1-3.

I kampen mod Tårnby FF, som KBerne også skal møde i Københavnsserien, var stillingen ved pausen 3-0, og der var lagt op til en gevaldig øretæve, da et mønsterangreb lige efter pausen resulterede i en føring på 4-0. Så gik der lidt legestue i spillet, og Tårnby fik lejlighed til at reducere til slutresultatet 1-4. KB-sejren var dog aldrig i fare, men spillerne blev bevidste om, hvordan det kan gå, når koncentrationen ikke er helt i top.

KB spiller endnu en træningskamp inden opgøret mod HB. På lørdag kommer svenske Hjärsås/Värestorp IF på besøg. Kampen var oprindelig programsat til kl. 14.00, men er rykket til kl. 12.00.