Kenn Rye Andersen: "Målsætningen er top 4." Foto: Christian Fisker

Målsætningen er top 4

VM er afviklet med Frankrig som verdensmester, Superligaen er godt i gang, og i den kommende weekend ruller bolden også i Københavnsserien.

KB lægger for med en udekamp på Fælleden mod Skjold, og cheftræner Kenn Rye Andersen er fortrøstningsfuld.

”Vi glæder os til at komme i gang,” lyder beskeden efter en kort, hektisk og til tider kaotisk opstart på træningsbanen.

”Jeg kan forstå på spillerne, at sådan har det altid været. Folk vender tilbage fra ferie på forskellige tidspunkter, men vi har haft mulighed for at spille et par fine træningskampe med gode momenter. Det spillemæssige ser fint ud, mens det stadig halter med konditionen. Det er i virkeligheden den største udfordring, men vi krydser lidt fingre for, at det samme også er tilfældet for modstanderne,” siger Kenn Rye Andersen og giver dernæst turneringsstarten en bredside:

”Det virker helt sindssygt, at vi skal spille tre kampe på mindre end en uge lige efter sommerferien.”

Efter kampen mod Skjold spiller KB på onsdag den 22. august hjemmekamp mod FB, inden holdet to dage senere drager retur til Fælleden for at møde HB.

Til sæsonens første kamp må Kenn Rye Andersen se bort fra de solide midtbanespillere Mikkel Nygaard og Jacob Willum Rønbøg, og i sommerpausen er den stærke forsvarer og straffesparksekspert, Mikkel Knudstrup, skiftet til B 1908 i Danmarksserien.

”Ham kommer vi til at savne. Til gengæld har vi fået Grumme (Jonathan Grumme, red.) tilbage. Han var jo skadet i foråret, så jeg har endnu ikke rigtigt arbejdet sammen med ham. Men han er et samlingspunkt, og rygterne siger, at han plejer at hive et par kasser ind i kampene,” siger cheftræneren, der glæder sig over, at andre nye spillere er dukket op uden dog at sætte navne på. De skal lige falde til.

”Jeg tror, det bliver supergodt, og vores målsætning er top 4. Når vi fysisk er fit og i orden med en intakt trup og den rigtige startellever, vil jeg tillade mig at sige top 2,” siger Kenn Rye Andersen, der regner med, at Hvidovre og HB også vil blande sig i toppen. Generelt har han om sæsonen denne konklusion:

”Rækken er sværere i denne sæson, og det bliver mere jævnbyrdigt. De hold, der er kommet op, B1903, Politiet og Husum, er bedre end dem, der forlod rækken. Det er tre oprykkerhold med gejst og masser af sejre i bagagen. Hold med masser af tro på egne evner. De kommer blæsende. Ligesom vi har set med Vejle og Vendsyssel i Superligaen. Jeg er glad for, at det ikke er de tre oprykkere, vi skal møde i de første kampe.”

Kampen mod Skjold på lørdag begynder kl. 13 og spilles på kunstgræs i Fælledparken skråt bagved Parken.

Jonathan Grumme - i nærkamp med flere FBere - er tilbage på KS-holdet. Foto: Christian Fisker