KS: Ny træner lægger ud med debutsejr

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Christian Fisker

KBs mandskab i Københavnsserien har fået ny cheftræner.

Det er den 54-årige Kenn Rye Andersen, der senest har stået i spidsen for KBs U19-hold i mesterrækken.

Som fodboldtræner har han 40 års erfaring, og siden 1997 har han været instruktør og underviser på flere trænerkurser under Dansk Boldspil-Union (DBU). På sit CV kan han også skrive idrætslærer, fodbolddommer, uddannet træner og instruktør på flere niveauer, og han har kendskab til idrætsskader, idrætspsykologi og sportsmassage.

KB spillede lørdag årets første træningskamp mod Liria fra Sjællandsserien og vandt med 5-3. Der var lovende takter i kampen, men selvfølgelig også lidt skønhedspletter. Generelt var Kenn Rye Andersen tilfreds, og han har ikke tænkt sig at pille ved målsætningen om en topplacering og muligheden for en billet til Danmarksserien.

KB er nummer fire i Københavnsserien, seks point efter HB på andenpladsen og ni point efter Union på førstepladsen – to hold som KBerne samlet har snuppet fire point fra.

”Jeg vil gerne have, vi spiller med en teknisk og kontrollerende stil, som passer godt til KBs profil og historie,” siger den nye boss, som får endnu en opgave, der er temmelig vigtig for klubben.

”Han skal fungere som den sportslige koordinator, der skal sikre en sportslig blå tråd fra ungdom til senior i KB,” siger den sportslige leder og seniorformand, Carsten Schiødte. Kort sagt skal Kenn Rye Andersen sørge for, at endnu flere spillere fra ungdomsafdelingen forbliver i klubben som seniorspillere og med tiden måske finder frem til en plads på KS-mandskabet.

Det er planen, at københavnsserieholdet skal spille træningskamp hver lørdag inden turneringsstarten i slutningen af marts.

Sammen med assistenttræner Daniel Jønsson (th.) skal Kenn Rye Andersen (tv.) styre KBs københavnsseriemandskab

Nicklas Jensen har kontrol over bolden i opgøret mod Liria.

Lørdag  3. februar 11.00 KB - Taastrup FC(DS) KB, Kunst

Lørdag  10. februar 10.45 KB - Skjold Birkerød(DS) KB, Kunst

Lørdag  17. februar 11.00 KB - Glostrup FK(SS) KB, Kunst

Lørdag  24. februar 12.30 B 1903(Serie 1) - KB Lyngbyvejen

Lørdag d. 3. marts 11.00 Herlev IF - KB(SS) Herlev

Lørdag d. 10. marts 11.00 KB - Tårnby FF(KS) KB, Kunst

Lørdag d. 17. marts 14.00 KB - Hjärsås/Värestorp IF KB, Kunst
Matti Stampe prøver at overliste klubkammeraten Robert King i træningskampen mod Liria. Modstanderne havde ikke selv en målmand med, og så snuppede King tjansen.

Martin Frydensberg Thomsen (tv.) forsøger sig med et langskud mod Liria. Med ryggen til er det Andrew Kwesi Abban

Lørdag d. 24. marts   Turneringsstart mod HB Fælledparken

Skærtorsdag d. 29. marts 11.45 KB - Prespa Fr.berg IP