Klar til topkamp

Når KBs mandskab i Københavnsserien på lørdag får besøg af NB Bornholm, er der tale om lidt af en topkamp, for det er rækkens nummer fire, som er vært for nummer tre.

Efter sejre i påskekampene over Prespa og Hvidovre, fortsatte KB den gode stime i udekampen mod IF Føroyar, der blev slået med 2-1 efter en føring ved pausen til hjemmeholdet på 1-0. Dermed fik KBerne også revanche for nederlaget på 0-2 i efteråret i Frederiksberg Idrætspark.

Samtidig var det Niclas Ehrendreich Jensens fødselsdag, og det blev markeret med strålende solskin, men en kraftig, kølig vind blæste langs banen. Gæsterne valgte i første halvleg at spille i modvind, og det gav hurtigt bagslag, for allerede efter seks minutter førte IF Føroyar med 1-0.

”Vi prøvede at finde rytmen, men vinden drillede os, og Føroyar stod godt defensivt,” siger KBs assistenttræner Daniel Jønsson.

”Men de gange, hvor vi spillede vores spil, var vi farlige. Milan Johannsen havde et kanonskud, som deres målmand reddede flot. Peter Dokic Olsen havde også nogle gode chancer, men det blev ved lige ved og næsten, og vi måtte generelt konstatere, at vi ikke var gode nok i første halvleg.”

KB-forsøg på at score mod Føroyar.

Med vinden i ryggen skiftede kampen karakter til KBs fordel. Situationen blev heller ikke dårligere af, at hjemmeholdet løb ind i et par gule kort med 10 minutters udvisninger til følge, og i lange perioder foregik kampen stort set kun på Føroyars banehalvdel.

”Dog valgte vi ofte dumme løsninger ved at slå høje indlæg ind mod tre af deres forsvarsspillere, som alle næsten var to meter høje,” lyder det fra Daniel Jønsson. Han fortsætter:

”Når vi endelig slog flade afleveringer eller spillede bolden skråt tilbage, blev vi farlige, men vi havde problemer med at score.”

Midt i anden halvleg faldt udligningen langt om længe, da Mikkel Knudstrup sendte bolden ind foran Føroyars mål, hvor Jimmy Boye Olesen dukkede op og headede den i nettet.

”Vi blev ved med at presse på og brændte et par store chancer, men det vigtigste var, at vi blev ved med at arbejde og tro på tingene,” mener Daniel Jønsson.

Hjemmeholdet havde ikke mange muligheder bortset fra et hovedstød, der ramte overliggeren. KBerne slap med skrækken, og to minutter før tid faldt sejrsmålet. Igen var Jimmy Boye Olesen på pletten med et hovedstødsmål, da et indlæg fra Peter Dokic Olsen smuttede forbi en modstander. Kort efter fik Peter Dokic Olsen en friløber fra banens midte, men i to omgange formåede han ikke at score. Så KB måtte nøjes med 2-1, men det ødelagde ikke glæden hos de hvidblusede efter kampen.

På lørdag klokken 15.30 gælder det så hjemmekampen mod NB Bornholm. Nummer fire mod nummer tre. KB har revanche til gode efter et nederlag i efteråret på 0-3.

”Det bliver samtidig et opgør, hvor vi skal hilse på vores tidligere spiller, Magnus Sonne. Til gengæld har vi fået Christian Soelberg fra netop NB Bornholm,” oplyser Daniel Jønsson, der forudser en svær opgave.

”NB Bornholm går benhårdt efter oprykning og har fået en god start med tre sejre i lige så mange kampe. Senest vandt de med 3-1 over HB.”

Både NB Bornholm og KB har 31 point og er blot fire point efter Union på førstepladsen. Gæsterne har dog spillet en kamp færre end hjemmeholdet.

”Men der er lagt op til noget af et topbrag,” fastslår Daniel Jønsson.

Som sædvanlig er der gratis adgang for publikum, der traditionen tro også bliver forkælet med vådt og tørt til fornuftige priser.

Jimmy Boye Olesen (12) scorer sejrsmålet til 2-1.

Sådan gik det

29. marts: IF Føroyar – KB 1-2 (1-0)
Mål: 1-0 (6), 1-1 og 1-2 Jimmy Boye Olesen (67 og 88)
KB: Philip Mark – Mikkel Nygaard, Mikkel Knudstrup, Nicklas Tuchsen, Sebastian Kaalund, Peter Rønning, Christian Soelberg, Stefan Sørensen (anfører), Milan Johannsen, Niclas Ehrendreich Jensen, Elias A. Wirth, Jimmy Boye Olesen, Jacob Willum Rønbøg, Peter Dokic Olsen

Jimmy Boye Olesen var glad efter sine to mål mod Føroyar.

Stillingen

Nr. Klub Kampe Målscore Point