KS lægger for mod HB på fredag. Foto: Jesper Nielsen

KS lægger for mod HB på fredag. Foto: Jesper Nielsen

Jordnær optimisme hos trænerduo

Efter godt to måneders forberedelser med træningskampe, der har givet seks sejre af syv mulige, er det nu alvor for KBs mandskab i Københavnsserien.

Optimismen er til stede hos cheftræner Kenn Rye Andersen og assistent Daniel Jønsson inden topkampen på fredag på udebane mod HB, men fødderne er solidt plantet på jorden hos trænerduoen.

KB er placeret på fjerdepladsen seks point efter modstanderen på andenpladsen.

”Den første turneringskamp er altid noget specielt, men vi spiller for at vinde,” siger Kenn Rye Andersen og tilføjer: 

”Vi har en trup med teknisk dygtige spillere. De er gode på en bold, og de kan mange forskellige ting. De møder, Daniel og jeg havde i opstarten og de tanker, vi havde med, at det her hold kunne godt spille fodbold, har ramt plet. Spillerne virker glade og motiverede,” siger Kenn Rye Andersen. 

Da KB og HB i efteråret mødte hinanden i Frederiksberg Idrætspark, blev publikum vidner til en underholdende, velspillet og tempofyldt affære, der sluttede uafgjort 2-2. KB var endda foran med 2-0 efter et lille kvarter og scorede faktisk det første mål efter bare 12 sekunder.

”Jeg kan dog ikke garantere, det sker igen så hurtigt,” lyder det fra Kenn Rye Andersen, men den overordnede målsætning for kampene i foråret er krystalklar.

”Det er at få så mange point som muligt. Vi har ikke en målsætning om en placering i rækken, men jeg vil blive skuffet, hvis vi leverer dårligt. Resultaterne vil dog ikke skuffe mig. Jeg siger det, fordi jeg ved, at vi kommer til at lave gode resultater.”

I efteråret havde KBerne dog et særligt problem, påpeger Daniel Jønsson.

”Af topholdene var det kun NB Bornholm, vi tabte til. Men vi tabte til bundholdene. Havde vi haft de seks-otte point, vi mistede til dem, havde vi kun ligget to point efter Union på førstepladsen. Nu leverer vi også mod de dårligere hold, og så skal vi bare vise, at vi stadig kan levere mod de bedre modstandere. Det bliver spændende, når vi skal møde HB.”

Undervejs i forberedelserne har truppen været noget plaget af skader, men det piver trænerne ikke over.

”Umiddelbart skulle man tro, at det nok ville have påvirket os mere, end det egentlig har gjort. Men qua den form for fodbold, vi og drengene gerne vil spille, har andre spillere bare steppet op og gjort det fremragende,” siger Daniel Jønsson om en trup, hvor der stadig er plads til forbedringer. 

”Jeg synes, at vi på kort tid er nået så langt, at når vi har bolden, er vi dygtige i opbygningsspillet i alle faser både på vores og modstandernes banehalvdel. Vi er dygtige i afslutningsspillet, men vi kan godt blive skarpere i vores afslutninger. Vi har i snit scoret fire mål pr. kamp, men vi har haft chancer til at score 12 gange. Det er ikke for at lyde grådig, men vi skal være skarpere, for den dag vi kun får tre-fire chancer, skal vi sørge for at udnytte dem,” siger Kenn Rye Andersen og fortsætter: 

”Forsvarsspillet skal vi forbedre. Det ved drengene godt, at vi skal arbejde med efter påske, men vi kan håbe på, at vi er så dygtige at have bolden i lang tid – forsvare os ved at have bolden populært sagt. Så scorer de andre sjældent. Hver eneste kamp bliver spændende, og det bliver med tænding, nerver og følelser.” 

Dog håber cheftræneren, at spillerne forstår at holde hovederne kolde i kampens hede. 

”Fodbold spilles oppe i hovedet, og det er altid rart, at hovedet tænker klart, når der skal træffes beslutninger. De udføres til gengæld af kroppen, og der skal masser af fysik, løb, hjerte og passion med i spillet, men det skal spilles med meget stor grad af omtanke.” 

Kampen på fredag mod HB afvikles på kunstgræs i Fælledparken, og der er kampstart klokken 19.00.