Fra på torsdag er der igen mulighed for at overvære Audi KB Cup. Foto: Christian Fisker

Fra på torsdag er der igen mulighed for at overvære Audi KB Cup. Foto: Christian Fisker

En spændende uge er i vente

Sommer, sol og masser af god ungdomsfodbold. Det er Audi KB Cup i en nøddeskal. En af de mest traditionsrige og populæreste ungdomsturneringer i dansk fodbold er atter på banen – fra torsdag den 2. august til og med søndag den 5. august. 

Turneringen har eksisteret siden 1985, men den har ikke altid haft samme form. Det begyndte i Store Bededags-ferien, men vejret var ingen god medspiller. Derfor blev arrangementet hurtigt skubbet hen til månedsskiftet mellem juli og august, og det har været terminen lige siden.

I begyndelsen deltog fire aldersgrupper, juniorer, drenge, lilleputter og miniputter. Med tiden forsvandt de største og de mindste dog.

Til at begynde med var det hovedsageligt danske klubber, som deltog, men med årene bredte KB Cup’ens ry og popularitet sig ud over landets grænser, og især svenske klubber blev hurtigt en fast bestanddel. Gennem årene er klubber fra England, Tyskland, Norge, Finland og Færøerne også dukket op, og der har sågar været hold med fra andre verdensdele end Europa i form af Aspire fra Qatar.

Denne gang får vi eksotisk besøg af Galacticos – den nuværende FCK-angriber Pieros Sotirious’ tidligere klub. Om spillet ruller for de cypriotiske gæster, kan kun tiden vise, men KB Cup’en kører i højeste gear – ikke mindst takket være den store tyske bil-producent Audi – turneringens hovedsponsor siden 2002.

Med årene har turneringen vokset sig større, stærkere og mere populær end nogensinde. I 2009 blev turneringsformen ændret efter internationalt mønster, så der blev tre turneringer – en for U13, U14 og U15, så niveauforskellene omkring spillernes størrelser og kræfter blev udlignet. I 2009 var der 12 deltagende hold i hver af de tre aldersgrupper, men det blev øget til 16 allerede året efter.

Sådan er det også denne gang, hvor deltagerne for sidste gang på nogle af banerne får græs under fødderne. I 2019 og fremover skal der spilles Audi KB Cup på kunstgræs.

Det beklager arrangørerne ikke, men de er kede af, at KBs anlæg stadig ligner en rodet affære som følge af byggeriet med den nye K.B. Hallen. Efter planen er den helt færdig omkring nytår, og så bliver der igen orden i huset og styr på omgivelserne hos Danmarks og det europæiske kontinents ældste boldklub.

Du kan læse mere om cup’en her på hjemmesiden, hvis du klikker på linket næstøverst til højre. Her kan du også se hele programmet for turneringen og en masse andre nyttige ting. Undervejs vil resultaterne af kampene også fremgå.

Velkommen til Audi KB Cup 2018.