Det gælder om at være klogere

Med et nederlag på 0-2 til Skjold fik KB i Københavnsserien ikke den bedste optakt inden lokalopgøret i morgen aften mod FB i Frederiksberg Idrætspark. 

Inden premierekampen i Fælledparken udtalte cheftræner Kenn Rye Andersen, at det spillemæssige var i orden, men at det haltede med konditionen. Det holdt desværre stik. 

Skjold-mandskabet klædt i spilledragter, der markerede weekendens Copenhagen Pride, pressede på fra første minut og tillod ikke KBerne at få meget styr over det opbyggende spil. Konstant var forsvaret på arbejde, men alligevel formåede Skjold ikke at producere ret mange chancer, og derfor sluttede første halvleg uden mål. 

Kun i et tilfælde var Skjold tæt ved at score, men det blev afværget med en strålende fodparade af Max Christensen. Den unge målmand var sammen med Nicklas Tuchsen i midterforsvaret årsagen til, at KB stadig resultatmæssigt var med i opgøret inden de sidste 45 minutter. 

Paradoksalt var det så, at netop de to var uheldigt indblandet, da Skjold et lille kvarter efter pausen kom i spidsen. En afslutning fra spids vinkel strejfede Tuchsens ben, så Max Christensen blev fuldkommen snydt. 

KBerne var ellers kommet noget bedre med i spillet, og trænerduoen Kenn Rye Andersen og Daniel Jønsson foretog efter Skjolds føringsmål en del omrokeringer af holdet. Det gav dog ikke det større udbytte, og i stedet fik hjemmeholdet lovlig let ved at score til 2-0, på trods af at det var i undertal efter gult kort og en 10 minutters udvisning af en Skjold-spiller for et spark på Milan Johannsens ankel. 

Sidstnævnte valgte derfor at forlade opgøret en halv snes minutter før tid, og det samme gjorde Nicklas Tuchsen, da han fik en mindre forstrækning i lysken. Han garanterede dog, at han er klar til opgøret mod FB. 

Den opgave er ikke blevet nemmere af, at FBerne i modsætning til KBerne kom godt fra start i turneringen med en hjemmesejr på 1-0 over Hvidovre. Kampens betydning bliver heller ikke mindre af, at det er et lokalopgør og ’slaget om Frederiksberg’. 

”Selv om vi tabte til Skjold, vil jeg godt rose spillerne for en god indsats og indstilling. Det er der også brug for mod FB, der er et defensivt præget hold, som er dygtige på omstillinger. De er også fysiske, men vi vil gøre alt for, at kampen bliver på vores præmisser. Teknisk og taktisk skal vi være på dupperne og være klogere end dem,” siger Kenn Rye Andersen. 

Kampen mod FB begynder klokken 19.30, og traditionen tro er der gratis adgang, ligesom publikum kan forkæle ganen med såvel vådt som tørt, koldt og varmt til fornuftige priser. 

Sådan gik det

  1. august: Skjold – KB 2-0 (0-0)
    Mål: 1-0 og 2-0 Ayman El-Morabet (57 og 77)
    KB: Max Christensen – Peter Dokic Olsen, Daniel Jønsson, Peter Rønning, Kristian Bo Andersen (debutant), Nikolaj Læsøe, Milan Johannsen, Matti Woiremose Stampe, Mikkel Nygaard, Andrew Kwesi Abban, Sebastian Kaalund, Nicklas Tuchsen, Kasper Olsen (debutant), Stefan Sørensen (anfører)