KS: Pragtkamp med alt for lille sejr

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

Det sidste indtryk er altid det bedste, og det serverede KBs mandskab i Københavnsserien i årets sidste hjemmekamp mod Rønne. Bornholmerne blev i perioder blæst omkuld, og det var ikke kun på grund af vejret. KBerne havde et Østersøhav af chancer, men udbyttet var langt fra optimalt. Kampen sluttede dog med en hjemmesejr på 2-1 og dermed revanche for nederlaget i foråret med de samme cifre, hvor KBerne også havde flere scoringsmuligheder.

I første halvleg havde KB gavn af en gevaldig medvind, og allerede efter seks minutter kom den første chance. Et flot opspil i venstre side endte med en afslutning fra Matti Stampe. Bolden ramte en modstander på hånden, men dommer Sebastian Friis Aagerup afviste at dømme straffespark.

Godt en halv snes minutter senere lagde Martin Frydensberg Thomsen en perfekt bold i gæsternes centrale forsvar til Peter Dokic Olsen, der fornemt fandt den fremstormende Peter Rønning, men sidstnævntes afslutning strøg forbi Rønnes mål.

Gæsterne var meget sjældne gæster på KBs banehalvdel og havde ikke meget mere end et langskudsforsøg i den stride modvind. Det var stik modsat for hjemmeholdet, og specielt Jacob Willum Rønbøg nød godt af den kraftige rygvind og havde flere afslutninger fra distancen.

Midt i første halvleg endte et flot opspil mellem fire KBere med, at Mikkel Knudstrup fik en god chance, men med sit ellers så træfsikre spark var han uheldig at ramme overliggeren, og bolden røg over mål.

Efter en god halv time var det Martin Frydensberg Thomsens tur til at prøve lykken efter en lang præcis aflevering fra Knudstrup. Elegant rundede Thomsen en modstander, hvorefter han prøvede at lobbe bolden over Rønne-målmanden Thomas Elfstrøm, men desværre røg den også over målet. Bare et minut senere var det Peter Dokic Olsen, der havde chancen for at score, da han kom først på et indlæg fra Mikkel Knudstrup, men han ramte bolden med ryggen, så den akkurat smuttede forbi på den forkerte side af stolpen.

Det syntes mere og mere at være et spørgsmål om tid, hvornår KBerne fik hul på målbylden, og det skete en halv snes minutter før pausen. Andreas Tolman erobrede bolden og afleverede straks til Martin Frydensberg Thomsen, der sendte en dyb aflevering til lynhurtige Peter Dokic Olsen. Han havde muligheden for at spille på tværs til Peter Rønning, men valgte i stedet at narre Thomas Elfstrøm med et kanonskud. Bolden smadrede i kassen, og KB var foran med 1-0. Det var Peter Dokic Olsens fjerde fuldtræffer i KBs tre seneste kampe mod Rønne.

Gæsterne var tæt på en udligning i slutningen af første halvleg, da et indlæg fra højre side med vindens hjælp var ved at overraske Mike Vu i KB-målet, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Peter Olsen scorede til 1-0

Selvmålet tli 2-0

I anden halvleg fik KB modvind, men det tog ikke pusten fra spillerne. Allerede i det første minut havde holdet nye scoringsmuligheder. En skæv afslutning fra Elias Wirth endte hos Peter Dokic Olsen, der i to forsøg dog ikke formåede at passere Thomas Elfstrøm.

Efter små 10 minutters spil af halvlegen troede KBerne så, at de var foran med 2-0.

”Vi fik fastholdt et angreb i flere omgange, og det endte med, at Peter Rønning serverede bolden for Stefan Sørensen, der var smuttet med frem fra sin forsvarsposition. Han afsluttede ude fra feltet. Bolden ramte undersiden af overliggeren og var helt klart inde over stregen, men linjedommeren stod 25 meter fra stregen og turde ikke dømme den inde,” fortæller KBs assistenttræner Daniel Jønsson.

I stedet fik KB mål, da et flot opspil i højre side mellem Martin Frydensberg Thomsen, Peter Dokic Olsen og Stefan Sørensen endte med en ny afslutning fra sidstnævnte. Bolden ramte en modstanders fod og slog en blød bue hen over den chanceløse Thomas Elfstrøm.

”Midt i anden halvleg var vi tæt på 3-0. Fra venstre side sendte Mikkel Knudstrup et fladt indlæg over til Andreas Tolman. Han blev presset og lagde den derfor bagud til Matti Stampe, der bankede bolden på overliggeren. Det var tredje gang i kampen, at det skete,” siger Daniel Jønsson.

Rønne fik i stedet reduceret, mens KB var en mand i undertal.

”Jacob Willum Rønbøg var i duel med en modstander, men gled, hvorefter Rønne-spilleren faldt over ham. Jeg synes, det var et meget hårdt gult kort til Jacob. Lidt senere fik vi et frispark, da Peter Dokic Olsen blev nedlagt på kanten af feltet. Vi fik ikke noget ud af frisparket, og Rønne slap for et gult kort. Efter kampen indrømmede dommeren faktisk, at det var en fejl, han ikke havde vist kortet,” oplyser KBs assistenttræner.

Ligesom i første halvleg var Rønne til sidst tæt ved at score efter et hjørnespark, der blev headet over mål.

”Vi vidste, de ville sparke bolden mod bagerste stolpe, men her stod Magnus Sonne og snorksov. Han var også kommet direkte til kampen fra lufthavnen efter en tur til Cuba,” skæmter Daniel Jønsson og tilføjer:

”Det var en dejlig sejr, men bare alt for lille efter min smag. Drengene spillede fantastisk, og vi var klasser bedre end Rønne. Nu er vi med i toppen igen, og nu skal vi holde fast i den sidste kamp inden pausen.”

Det er på fredag, hvor KB på udebane møder KFUM i Ryparken. Kampen begynder kl. 18.

Sådan gik det

28. oktober: KB – Rønne 2-1 (1-0) Mål: 1-0 Peter Dokic Olsen (35), 2-0 selvmål (63), 2-1 (75) KB: Mike Vu – Andreas Tolman, Magnus Sonne, Mikkel Knudstrup, Sebastian Kaalund, Peter Rønning, Jacob Willum Rønbøg, Stefan Sørensen, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Woiremose Stampe, Elias A. Wirth, Andrew Kwesi Abban, Mohamed Kamara, Peter Dokic Olsen

Stillingen
KS Herre 17/18