KS: KB kom stærkt igen i flot kamp

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

Det lå i luften, at KBs hjemmekamp mod Skjold i Københavnsserien ville blive en seværdig affære. Vejrguderne havde det også på fornemmelsen, så i strålende solskinsvejr fik publikum i Frederiksberg Idrætspark en herlig eftermiddag, der set med KB-øjne fik den lykkelige udgang, at kampen sluttede med en sejr på 3-2.

Kampen viste også, at cheftræner Per Hansen og assistent Daniel Jønsson har en bred trup. Udesejren over Sundby i runden før kostede ikke færre end tre skadede spillere. Stefan Sørensen, Mikkel Knudstrup og Jimmy Boye Olesen var ikke klar til at spille mod Skjold. I stedet var der comeback til Alexander Ricardo den Dulk og debut til Niclas Jensen, og de gjorde det glimrende, da de blev sat på banen i den sidste halve snes minutter

Skjold har et mandskab med dygtige spillere, der ikke skal have megen tid og plads, inden de bliver farlige, og det vidste KBerne godt.

”Planen var, at de skulle stresses ved at presse dem højt i deres bagkæde. Det lykkedes også i enkelte tilfælde, men de fandt alligevel hinanden godt og var også farligst i kampens begyndelse,” oplyser Daniel Jønsson.

Dog havde KB den største chance ved Milan Johannsen, men hans flugter gik langt forbi mål. Generelt var det en meget lige første halvleg med meget få chancer til begge hold.

”I pausen talte vi om, at de tit lå med tre mand på midten mod vores to, så der skulle kommunikeres, så de ikke fik plads og tid til at spille i mellemrummene. Derudover skulle vi prøve at spille en smule mere direkte og få udnyttet vores kanter,” fortæller Daniel Jønsson.

Det gav udbytte, selvom Matti Stampe var en smule heldig, da hans afslutning ramte en modstander, så Alan Salhadin i Skjolds mål blev totalt udspillet. Et kvarter senere mislykkedes en ellers fin KB-kombination midt på banen, og den udnyttede Skjold omgående og udlignede til 1-1.

”Det gav dem blod på tanden i en periode, hvor begge hold spillede flot fodbold, og de kom også foran med 2-1 efter en ærgerlig fejl af Philip Mark, der ellers stod en fin kamp,” siger Daniel Jønsson.

Hjemmeholdet kom dog hurtigt og stærkt igen. Fire minutter senere drev Milan Johannsen veloplagt gæk med en Skjold-back, inden han fornemt sendte bolden ind foran gæsternes mål. Her steg anfører Jonathan Grumme som trold af en æske til vejrs og headede kuglen i netmaskerne. Uafgjort var dog ikke nok for KBerne, hvis de stadig skulle være med i oprykningskampen.

”Vi foretog et par udskiftninger for at få rykket spillet længere frem på banen, og det gav os også overtaget i den meget lige kamp,” oplyser Daniel Jønsson.

En smuk diagonalaflevering fra Martin Frydensberg Thomsen endte hos Milan Johannsen, der atter prøvede, om han kunne finde Grumme i Skjolds straffesparksfelt. Kaptajnen nåede dog ikke bolden, som i stedet ramte stolpen og trillede i kassen til 3-2 til KB.

”Hvis man nu spørger Milan, er jeg sikker på, han vil sige, at det var ganske bevidst. Men vi fik de sidste 10 minutter til at gå godt og snuppede tre dejlige point,” lyder det lykkeligt fra Daniel Jønsson.

Nu kan han, Per Hansen og spillerne se frem til et par spændende opgaver – og svære udekampe – mod rækkens nummer to og et, Union og FA 2000.

”Mod Union på lørdag får vi et vaskeægte topbrag. De ligger et point foran os på den plads, som giver kvalifikationskampe om oprykning til Danmarksserien. Der vil være nerver ude på tøjet, og det hold, som kan holde hovedet koldt, vil løbe med sejren,” mener Daniel Jønsson og fremhæver, at KB har revanche til gode efter nederlaget i efteråret på 1-3 i Frederiksberg Idrætspark.

”Vi skal ud og nyde at spille fodbold, og nu skal vi virkelig vise, at vi gerne vil være med om de sjove pladser. Drengene har brug for al den støtte, de kan få, så sæt lørdagen af og kom ud og se topkamp på lørdag i KS,” lyder Daniel Jønssons opfordring

Kampen mod Union begynder kl. 13.00 og spilles på Genforeningspladsen 53, 2400 København NV.

Sådan gik det

13. maj: KB – Skjold 3-2 (0-0) Mål: 1-0 Matti Woiremose Stampe (50), 1-1 (65), 1-2 (71), 2-2 Jonathan Grumme (75), 3-2 Milan Johannsen (84) KB: Philip Mark – Sebastian Kaalund, Magnus Sonne, Lasse Horn, Andreas Tolman, Alexander Ricardo den Dulk, Niclas Jensen, Nicklas Borum, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Woiremose Stampe, Mikkel Nygaard, Jonathan Grumme, Milan Johannsen, Peter Dokic Olsen

Stillingen
Nr.   Klub   Kampe   Målccore   Point