KS: Hurtig føring gav falsk tryghed

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

Der er ikke noget at sige til, hvis spillerne fra KB og HB står tilbage med en blandet følelse af ærgrelse og lettelse efter holdenes indbyrdes opgør i Københavnsserien. En til tider underholdende, velspillet og tempofyldt affære, der sluttede uafgjort 2-2.

Hjemmeholdet fik noget af en drømmestart. Fra banens midte gav kaptajn Jonathan Grumme bolden op og sparkede den bagud til Mikkel Knudstrup. Han returnerede den med en lang, dejlig tværaflevering til Martin Frydensberg Thomsen på højre fløj. Han sendte efterfølgende bolden ind foran HB-målet, hvor Grumme dukkede op og headede kuglen i kassen. Om der var spillet 12, 13 eller 14 sekunder betød ingenting. KB førte med 1-0.

Et lille kvarter senere var hjemmeholdet foran med 2-0. Tæt foran HB-målet steg Matti Woiremose Stampe til vejrs med sine 175 centimeter og headede bolden på overliggeren. Heldigvis overraskede de høje luftlag ham ikke, og i andet forsøg pandede han bolden i nettet, mens HB-målmanden Rasmus Grube forgæves lå sprællende på jorden.

2-0 siges at være en farlig føring, og de vise ord fra en nu afdød landstræner holdt desværre stik.

”Føringen gav os en slags falsk tryghed,” mener KBs cheftræner, Per Hansen, for gæsterne fra HB fik udlignet til 2-2 i løbet af et par minutter efter nogle ærgerlige fejl i KB-forsvaret.

Hermed skal det ikke konstateres, at HB aldrig var kommet tilbage i kampen, for holdet demonstrerede i flere situationer glimrende boldspil og kunne sagtens have scoret i andre situationer. Der skal to til at danse en tango, og der skal to hold til at spille en god fodboldkamp.

Tabet af den hurtige føring gav KBerne visse frustrationer, og stemningen i pausen var ikke den allerbedste.

I begyndelsen af anden halvleg udmøntede det sig i nogle større chancer til HB, men KB-målmand Mike Vu brillerede med to-tre pragtredninger og fik på sin vis en slags tilgivelse for sin uheldige indflydelse ved HBs anden scoring i første halvleg.

Som anden halvleg skred frem, fik KBerne mere greb om spillet, og anfører Jonathan Grumme og indskiftede Andreas Tolman havde nogle hovedstødsforsøg, der havde givet udbytte, hvis HB-målmanden havde været en hvilken som helst anden end Rasmus Grube.

”Et retfærdigt resultat. Alligevel kan vi ikke lade være med at ærgre os,” lyder det samstemmende fra KBs trænerduo, Per Hansen og Daniel Jønsson, hvorefter sidstnævnte tilføjer:

”Jeg synes, det er flot, vi henter fire point mod to af rækkens bedste hold i løbet af fem dage,” og lader tankerne hvile på sejren over topholdet Union.

Det er fortid, og fremtiden er skræmmende nær, for allerede på lørdag skal KB i kamp igen på udebane mod Jægersborg – nedrykker fra Danmarksserien. Opgøret afvikles på kunstgræs med kampstart fra kl. 13.00.

Jægersborg har ikke haft den bedste start på sæsonen, og forskellige iagttagere har peget på, at det ikke er et godt hold. Den påstand køber KBs trænerduo dog ikke.

”Det er et hold, der bestemt ikke skal undervurderes. De ved, hvad det drejer sig om, netop fordi de har spillet i Danmarksserien, og de er ved at komme i gang. Så det bliver ingen let opgave,” lyder det fra Hansen og Jønsson, som sammen med spillerne kan puste lidt ud, når kampen mod Jægersborg er overstået.

For så går der mere end en uge inden næste opgave. Det er mandag 2. oktober, kl. 19.30, hvor Skjold kommer på besøg i Frederiksberg Idrætspark.

Sådan gik det

20. september: KB – HB 2-2 (2-2) Mål: 1-0 Jonathan Grumme (1), 2-0 Matti Stampe (14), 2-1 (33), 2-2 (35) KB: Mike Vu – Mikkel Knudstrup, Magnus Sonne, Mikkel Nygaard, Andreas Tolman, Lasse Horn, Lasse Ramlau Kristensen, Elias A. Wirth, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Woiremose Stampe, Peter Rønning, Jonathan Grumme, Jacob Willum Rønbøg, Peter Dokic Olsen 

Stillingen
Nr.   Klub   Kampe   Målscore   Point
1   Union   6   20 - 7   12
2   NB Bornholm   6   13 - 8   12
3   Tårnby FF   6   15 - 11   12
4   Hvidovre IF 2   6   6 - 4   11
5   HB   6   16 - 9   11
6   Bk. Skjold   6   11 - 10   10
7   FB   6   11 - 7   10
8   KB 2   6   8 - 11   8
9   Jægersborg Bk.   6   9 - 11   7
10   KFUM   6   10 - 11   7
11   FK Prespa   6   12 - 15   7
12   Rønne f.B.   5   11 - 12   5
13   IF Føroyar   5   6 - 15   4
14   Sundby Bk.   6   1 - 18   0