KS: Hårdt arbejde bag sejr over Tårnby

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

For anden kamp i træk smagte KB sejrens sødme i Københavnsserien med en hjemmesejr på 3-1 over Tårnby.

Gæsterne var toneangivende fra starten, og efter seks minutter havde Philip Kjærulff Tietze en kæmpe chance, men foran et frit mål ramte han bolden alt for blødt, og Magnus Sonne kunne på selve målstregen sparke den væk fra farezonen. KBerne havde i begyndelsen besvær med kombinationerne og pasningerne, men spillerne forstod så i stedet at kæmpe for sagen.

I en periode bølgede spillet frem og tilbage, men efter en god halv time kom KB i spidsen. Et perfekt indlæg fra Sebastian Kaalund headede Jonathan Grumme i nettet med et flyvende hovedstød. Kaalund med kælenavnet ’Balle’ var selv tæt på at score kort før Grummes fuldtræffer, da han med sin udsøgte sparketeknik sendte bolden mod det højre målhjørne, men Nicolai Skovgaard Rasmussen i Tårnby-målet vippede den flot til hjørnespark.

Føringen var måske ikke helt fortjent, for Tårnby havde flere scoringsmuligheder, men var alt for uskarpe. KB kunne dog have øget føringen en halv snes minutter senere, da en bold kom ind i luften foran Tårnbys mål, men Jonathan Grumme og Andreas Tolman prøvede begge at heade til kuglen og generede i stedet hinanden. Cheftræner Per Hansen og assistent Daniel Jønsson var derfor indstillet på 1-0 efter første halvleg, men lige før pausefløjtet scorede hjemmeholdet hele to gange.

Først sendte Stefan Sørensen en aflevering ind foran mål, hvor Nicolai Skovgaard Rasmussen i et forsøg på at bokse bolden væk i stedet ramte Jonathan Grumme, mens bolden havnede hos Martin Frydensberg Thomsen, der let scorede til 2-0. Samme Thomsen sendte få minutter senere en perfekt aflevering i dybden til Elias A. Wirth, der efter et par træk blev fældet i kanten af straffesparksfeltet.

”Jeg må ærligt tilstå, at jeg troede, det var udenfor feltet, men dommeren fløjtede og pegede på pletten,” siger Daniel Jønsson, som derefter kunne se Mikkel Knudstrup hamre bolden i kassen til 3-0. Der var store smil på læberne hos alle mand, da dommer Vahidin Busuladzic fløjtede til pause.

En fagrende keeper ved 2- scoringen

En fagrende keeper ved 2- scoringen

Scoringen fejres

Scoringen fejres

”I pausen mindede vi drengene om sidst, vi mødte Tårnby, hvor vi også var foran 3-0 ved pausen, men hvor det blev spændende til sidst. Vi talte også om, at vores pasninger ikke havde siddet, som de skulle, og at vi ikke havde spillet den bedste halvleg,” fortæller Daniel Jønsson og tilføjer, at begyndelsen på anden halvleg lignede første, selvom der ikke opstod så mange store chancer.

”Men vi havde igen svært ved at komme ind i kampen.”

Efter 10 minutter fik KB en chance, der kunne have lukket og slukket spændingen i opgøret. Jonathan Grumme erobrede bolden fra en modstander og spillede den ud i venstre side til Martin Frydensberg Thomsen. Helt fri med Nicolai Skovgaard Rasmussen forsøgte KBeren sig med en flad afslutning, men den sad lige på Tårnby-målmanden. I stedet fik gæsterne reduceret til 1-3 en lille halv snes minutter senere, da anføreren Peter Blom Due Hjulmand nåede foran Stefan Sørensen og headede bolden forbi en sagesløs Mike Vu.

”En ærgerlig scoring, der tydeligt gav Tårnby mere tro på tingene. Intensiteten steg også på begge hold, og det virkede som om, at dommeren havde lidt svært ved at følge med,” siger Daniel Jønsson og henviser til en 10 minutters udvisning af Jacob Willum Rønbøg.

”Han fik den, selvom det var en modstander, der sparkede sig selv over foden. Med en mand i overtal fik Tårnby selvfølgelig mere spil, men chancerne løb ud i sandet,” oplyser Daniel Jønsson.

Kampen sluttede med endnu to gule kort – et til hver side – men der faldt ikke flere mål, og dermed var KB-sejren en realitet.

”Det var ikke vores bedste kamp, men fik tre dejlige point, og drengene fortjener en masse ros for deres fantastiske arbejdsindsats,” lyder det rosende fra Daniel Jønsson, som ser frem til næste opgave på lørdag mod Sundby i Kløvermarken.

”De er kommet skidt fra land i denne sæson og har kun fået tre point i 10 kampe. Men de skal ikke undervurderes, og de kan spille frit. Vi har i denne sæson haft det svært med hold, som ligger i bunden af tabellen. Vi skal ud og fortsætte den gode stime, vi har gang i og vise, at vi er dygtige nok til at håndtere denne opgave, der er lige så svær som alle andre kampe,” mener KBs assistent-træner.

Kampen i Kløvermarken begynder kl. 15.00. 

Elias huserer på venstrekanten

Elias huserer på venstrekanten

Knudstrup scorer ti 3-0 på straffe

Knudstrup scorer ti 3-0 på straffe

Sådan gik det

14. oktober: KB – Tårnby 3-1 (3-0) Mål: 1-0 Jonathan Grumme (31), 2-0 Martin Frydensberg Thomsen (44), 3-0 Mikkel Knudstrup (45, straffespark), 3-1 (64) KB: Mike Vu – Andreas Tolman, Magnus Sonne, Mikkel Knudstrup, Sebastian Kaalund, Jacob Willum Rønbøg, Peter Rønning, Stefan Sørensen, Martin Frydensberg Thomsen, Nicklas Ehrendreich Jensen, Jimmy Boye Olesen, Jonathan Grumme, Elias A. Wirth, Peter Dokic Olsen

Stillingen
KS Herre 17/18
Nr.   Klub   Kampe   Målscore   Point
1   Union   10   36 - 10   24
2   HB   10   27 - 16   21
3   NB Bornholm   10   18 - 13   18
4   Hvidovre IF 2   9   16 - 10   17
5   Rønne f.B.   9   27 - 19   15
6   KB 2   10   17 - 19   15
7   Bk. Skjold   10   23 - 22   14
8   FK Prespa   10   18 - 23   13
9   KFUM   10   17 - 16   12
10   Tårnby FF   10   19 - 22   12
11   FB   9   13 - 10   12
12   Jægersborg Bk.   10   15 - 22   11
13   IF Føroyar   9   10 - 28   5
14   Sundby Bk.   10   7 - 33   3