KS: Flot udesejr på hjemmebane

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

Muligvis topper KB ikke Københavnsserien, men i forhold til naboerne og lokalrivalerne fra FB er gutterne fra Peter Bangs Vej øverst efter sejren på 1-0 i et regnfuldt opgør i Frederiksberg Idrætspark, hvor KBerne optrådte som gæster, mens FBerne var værter.

”Jeg havde før kampen sagt, at vi skulle ud at bevise, at det ikke var for sjov, at der stod KB på brystet. Vi skulle have arbejdshandskerne på, og man må sige, at det havde drengene,” roser assistenttræner Daniel Jønsson.

Skader og afbud havde gjort, at der var lidt rokeringer på holdet efter opgøret mod Skjold. Andreas Tolman og Sebastian Kaalund fik chancen fra start, og i kampens indledning var KB det farligste hold efter Daniel Jønssons mening.

”Drengene gjorde det ganske fint. Vi havde fuldstændigt styr på FB og holdt dem fra chancer. Inden kampen havde vi stor fokus på dødbolde defensivt, og jeg må bare sige, at vi igennem hele kampen udviste stor koncentration og vilje til at afvise kuglen.”

Midt i første halvleg var Sebastian Kaalund tæt på at bringe KB i spidsen. Peter Rønning blev spillet i dybden, og efter en sparkefinte serverede han bolden for holdkammeraten, men Kaalunds forsøg strejfede en modstander, og bolden røg til hjørnespark.

Godt 10 minutter senere fik KB endelig udbytte af overtaget. Bolden blev spillet ud i venstre side, hvor Stefan Sørensen tog sig af den. Han smækkede derefter kuglen over mod bageste stolpe, hvor Andreas Tolman dukkede op og headede den i mål fra en spids vinkel.

 

Tæt på i 1. halvleg

Tæt på i 1. halvleg

Andreas Tolman(bag stolpen) scorer sejrsmålet

Andreas Tolman(bag stolpen) scorer sejrsmålet

”I pausen roste vi drengene og talte om, hvad vi kunne forbedre, lidt bedre boldomgang, mere variation i vores spil, og så skulle vi gerne prøver at sparke på kassen,” fortæller Daniel Jønsson og oplyser, at Sebastian Kaalund og Peter Rønning fik en pause på bænken. I stedet kom Jacob Willum Rønbøg og Peter Dokic Olsen på banen.

”FB kom en smule bedre fra start i anden halvleg, men vi holdt dem fra chancer. Som kampen skred frem, fik vi også mere boldbesiddelse, og det frustrerede dem,” siger Daniel Jønsson.

En bolderobring midt på banen gav Peter Dokic Olsen en friløber til at afgøre kampen, men FB-målmanden Jakob Bladtafværgede en scoring med en flot fodparade.

Han måtte levere en pragtredning mere i to omgange, da Jacob Willum Rønbøg uden held satte punktum for et fremragende KB-angreb.

Et kvarter før tid var det anfører Jonathan Grummes tur til at prøve kræfter med den velspillende Bladt, da han i straffesparksfeltet snuppede bolden fra en modstander. Han gik direkte mod mål og afsluttede fra en meget spids vinkel, men atter viste FB-keeperen, at han havde kvikke fødder. ”Grumme skulle nok have spillet bolden retur til fremstormende Peter Dokic, for han var i en helt fri position,” kommenterer Daniel Jønsson situationen.

I slutningen af kampen blev KBerne presset en smule tilbage med en mand i undertal, fordi Martin Frydensberg Thomsen så gult og blev udvist i 10 minutter.

”FB kom derfor frem til deres to største chancer i kampen, men Mike Vu havde styr på bolden,” forklarer Daniel Jønsson og fortsætter:

”Til sidst steg intensiteten forståeligt nok, men vi bevarede roen og kørte sejren hjem. Dejligt. Den kunne godt have været lidt større efter min mening, men det var et lokalopgør, og det er altid skønt at vinde. Vi holdt nullet. Fantastisk indsats af drengene, der viste sig som mandfolk.”

På lørdag spiller KB atter i Frederiksberg Idrætspark, men i modsætning til opgøret mod FB er det som vært. Tårnby FF kommer på besøg til en kamp, der begynder kl. 16.15.

”Tårnby har ligesom os haft svingende resultater. Vi har begge opnået 12 point i de første ni kampe. Jeg er sikker på, at det bliver en meget lige kamp med to hold, som gerne vil spille fodbold,” siger Daniel Jønsson.

Sådan gik det

7. oktober: FB – KB 0-1 (0-1) Mål: 0-1 Andreas Tolman (37) KB: Mike Vu – Andreas Tolman, Magnus Sonne, Mikkel Knudstrup, Sebastian Kaalund, Jacob Willum Rønbøg, Peter Rønning, Stefan Sørensen, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Woiremose Stampe, Daniel Jønsson, Jonathan Grumme, Elias A. Wirth, Peter Dokic Olsen 

Stillingen
KS Herre 17/18
Nr.   Klub   Kampe   Målscore   Point
1   Union   9   32 - 9   21
2   HB   9   23 - 14   18
3   Hvidovre IF 2   9   16 - 10   17
4   NB Bornholm   9   16 - 13   15
5   Rønne f.B.   8   25 - 17   14
6   FK Prespa   9   17 - 19   13
7   Tårnby FF   9   18 - 19   12
8   KB 2   9   14 - 18   12
9   FB   9   13 - 10   12
10   Jægersborg Bk.   9   15 - 20   11
11   KFUM   9   15 - 14   11
12   Bk. Skjold   9   17 - 20   11
13   IF Føroyar   8   8 - 22   5
14   Sundby Bk.   9   5 - 29   3