KS: Flot punktum for 2017

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

KBs mandskab i Københavnsserien har en god vane, når holdet skal afslutte et fodboldår.

I 2016 blev B.93 gennembanket med 5-0, og i år var det KFUMs tur til at modtage øretæver, da KBerne i Ryparken lukkede 2017 af med en flot og fornem sejr på 5-1.

Umiddelbart burde det være to mandskaber lige i styrke, men hjemmeholdet magtede ikke gæsternes gejst og vilje.

KB pressede på fra første fløjt, og efter 12 minutter gav det bonus. Peter Rønning sendte fra højre side et hjørnespark ind foran KFUM-målet, hvor Stefan Sørensen steg til vejrs og headede bolden i nettet tæt op af den ene stolpe.

KB fortsatte presset med flere gode kombinationer, og 12 minutter efter det første mål scorede Martin Frydensberg Thomsen til 2-0 med et fladt skud i det lange hjørne efter fint forarbejde af Mikkel Knudstrup, Magnus Sonne, Elias A. Wirth, Jacob Willum Rønbøg og Peter Rønning.

Godt 10 minutter før pausen var Peter Dokic Olsen tæt ved at øge føringen, da hans skud ramte en modstanderfod og strøg forbi KFUM-målmanden Kasper Andreassen Sort. I en blød bue havnede bolden på overliggeren og røg til målspark.

Første halvleg sluttede med nogle dramatiske nærkampe, og det endte med, at Martin Frydensberg Thomsen fik gult kort og blev sendt til afkøling i 10 minutter.

 

Stefan Sørensen stiger til vejrs og scorer til 1-0

Stefan Sørensen stiger til vejrs og scorer til 1-0

”Det var lidt øv, at vi skulle starte anden halvleg med 10 mand, men i pausen sagde vi til spillerne, at de skulle fortsætte det fine spil,” fortæller KBs assistenttræner Daniel Jønsson. 

Med en mand i overtal fik KFUM dog bedre fat i spillet, og hjemmeholdet havde en stor chance, da en lang bold snød KB-forsvaret. En KFUM-angriber fik derfor mulighed for at lobbe bolden forbi Mike Vu i KBs mål, men han havde ikke heldet med sig.

”Så blev vi 11 mand igen og fik atter bedre fat i spillet, men kampen bølgede frem og tilbage,” oplyser Daniel Jønsson.

Efter en lille snes minutter af anden halvleg blev Peter Rønning, der følte sig småsløj, udskiftet med debutanten Dino Ligonja, og den langlemmede nordmand tog omgående fat. Bare et halvt minut efter han var kommet på banen, stormede han af sted i venstre side, hvorefter han tog et træk ind i feltet og blev nedlagt. Klart straffespark. Som så ofte før scorede Mikkel Knudstrup sikkert fra pletten 

Derefter havde KFUM et skud på overliggeren, inden Dino Ligonja igen rørte på sig med en perfekt aflevering bagud til Mikkel Knudstrup, som små 40 meter fra mål bragede bolden på hjemmeholdets overligger.

Kort efter måtte Peter Dokic Olsen lade sig udskifte efter et hårdt modstanderspark på foden, og det gav i stedet plads til Andrew Kwesi Abban. Han fik en fin indflydelse på KBs to sidste fuldtræffere efter et reduceringsmål af KFUM efter klumpspil.

Først blev Andrew Kwesi Abban nedlagt midt på hjemmeholdets banehalvdel, og det efterfølgende frispark valgte Mikkel Knudstrup at sparke fladt i nettet til stor overraskelse for Kasper Andreassen Sort i KFUMs mål.

”Det var godt sparket, men keeperen burde have klaret skuddet,” mener Daniel Jønsson.

Kampen syntes afgjort, men energiske Andrew Kwesi Abban valgte at jagte en lidt håbløs bold i højre side. Han erobrede den ved baglinjen og fik den prikket til Niclas Ehrendreich Jensen, som elegant tippede kuglen forbi KFUMs målmand, der allerede havde kastet sig.

”Et frækt mål og en dejlig afslutning på kampen,” lyder det fra Daniel Jønsson. Han er simpelthen fyldt med lovord og takker såvel spillerne som cheftræner Per Hansen.

”Vi siger nu farvel til Per, der kan se tilbage på, at vi i ni kampe kun har haft et nederlag. Vi er nummer fire i stillingen, seks point efter HB på andenpladsen og ni point efter Union på førstepladsen. Fra de to hold har vi snuppet fire point og lagt en god grundsten for resten af sæsonen. Nu skal vi have en velfortjent pause,” mener assistenttræneren og siger afsluttende: 

”Tak til alle som har støttet holdet.”

Første træningsdag for KBerne efter nytår er lørdag den 20. januar, mens turneringen sandsynligvis genoptages lige før påske. 

Dino Ligonja dagens debutant

Dino Ligonja dagens debutant

Mikkel Knudstrup dobbelt målscorer

Mikkel Knudstrup dobbelt målscorer

Sådan gik det

3. november: KFUM – KB 1-5 (0-2) Mål: 0-1 Stefan Sørensen (12), 0-2 Martin Frydensberg Thomsen (24), 0-3 Mikkel Knudstrup (63/straffespark), 1-3 Mikkel Madsen (83), 1-4 Mikkel Knudstrup (85), 1-5 Niclas Ehrendreich Jensen (90) KB: Mike Vu – Andreas Tolman, Magnus Sonne, Mikkel Knudstrup, Dino Ligonja, Peter Rønning, Jacob Willum Rønbøg, Stefan Sørensen, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Woiremose Stampe, Elias A. Wirth, Niclas Ehrendreich Jensen, Andrew Kwesi Abban, Peter Dokic Olsen

Stillingen
KS Herre 17/18
Nr.   Klub   Kampe   Målscore   Ponit
1   Union   13   41 - 12   31
2   HB   13   37 - 21   28
3   NB Bornholm   13   22 - 16   22
4   KB 2   13   26 - 23   22
5   Tårnby FF   13   30 - 27   21
6   Hvidovre IF 2   13   27 - 30   21
7   Rønne f.B.   12   37 - 25   18
8   Bk. Skjold   13   26 - 24   18
9   KFUM   13   24 - 26   16
10   FK Prespa   13   24 - 31   16
11   FB   13   18 - 18   14
12   IF Føroyar   12   17 - 30   11
13   Jægersborg Bk.   13   17 - 30   11
14   Sundby Bk.   13   10 - 43   4

 

Martin Thomsen  målscorer til 2-0

Martin Thomsen målscorer til 2-0