KS: Festfyrværkeri i Husumparken

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

KBs mandskab i Københavnsserien har en evne til at underholde publikum i sjælden grad. Det er dog næppe noget, trænerduoen Per Hansen og Daniel Jønsson har det godt med. Seneste eksempel er udekampen mod Husum, der endte med en KB-sejr på 5-4 efter et opgør, hvor der aldrig burde have været spænding om resultatet.

Til kampen havde vi hele tre spillere, Jimmy Boye Olesen, Milan Johannsen og Robert King, som alle har spillet i Husum, hvilket vi håbede kunne give os en fordel. Vi vidste, at selvom Husum lå sidst, var det ikke en nem kamp, vi skulle ud at spille. Husum havde spillet godt og fået en del point på kontoen og senest slået Rønne hjemme. Derudover har Husum altid et stort publikum, som hjælper dem hele vejen, så vi skulle ud og bevise, at vi gerne vil være med, hvor det er sjovt,” siger Daniel Jønsson.

”Jeg synes, at vi begynder som forventet med os i boldbesiddelse og Husum, som lever lidt på kontra. Vi kommer kun frem til enkelte muligheder, menss Husum kæmper bravt med at forsvare. I en duel får Stefan Sørensen en albue i hovedet, og det resulterer i et hul i hans hoved. Men det slår ikke Stefan ud. Han kommer tilbage på banen, og fire minutter senere laver han en tunnel på en modstander og serverer bolden til Jonathan Grumme, som gør det til 1-0 til KB,” fortæller Daniel Jønsson.

Et lille minut senere header Matti Stampe KB foran med 2-0, og gæsterne føler, at de har kontrol over kampen.

”Som så ofte før sker der det stik modsatte. Et frispark til Husum i venstre side, som aldrig skulle blive farligt, bliver desværre pludselig farlig, idet Robert King kommer ud og råber ’jeg har’. Det har han desværre ikke. Han slår et hul i luften, og hjemmeholdet får reduceret til 1-2,” fortæller Daniel Jønsson.

Lige før pausen sender Magnus Sonne en lang bold frem i Husums straffesparksfelt, hvor Jonathan Grumme i hård nærkamp med Husum-målmand Andreas Brix Ohmann og en forsvarsspiller formår at heade kuglen i mål til 3-1.

”Et sandt angribermål,” lyder kommentaren fra Daniel Jønsson.

Det første kvarter af anden halvleg bliver en taktisk kamp mellem de to mandskaber, men på en løs kontrachance slipper Milan Johannsen fri og scorer til 4-1.

Nu må det ikke gå galt er holdningen hos KBs hårdtprøvede trænerteam.

”Vi skifter lidt ud for at prøve at få spillet tilbage på vores fødder og præmisser,” fortæller Daniel Jønsson, men Husum har et hold spillere med et godt fighterhjerte

Hjemmeholdet udnytter et mindre blund i KB-forsvaret og reducerer til 2-4. Bare tre minutter senere scorer Stefan Sørensen dog til 5-2 efter et fint oplæg fra Mikkel Knudstrup, og så resterer der godt 10 minutter af kampen.

Husum får dog hurtigt reduceret til 3-5, og selv med en mand i undertal efter en 10 minutters udvisning giver hjemmeholdet ikke op, men formår at score igen til 4-5 med en flot flugter, der suser i mål lige under overliggeren.

”Heldigvis holder vi hovederne kolde og hiver sejren hjem. Desværre må vi endnu engang erkende, at vi lukker for mange mål ind. Vi skaber unødig spænding for os selv. Men der er bestemt også mange rigtigt gode ting, vi kan tage med videre,” lyder Daniel Jønssons mening om festfyrværkeriet i Husumparken.

KBs næste kamp i Københavnsserien foregår atter på udebane. Det er på lørdag 6. maj, klokken 13.00, hvor modstanderen er Sundby Boldklub i Kløvermarken.

Sådan gik det

28. april: Husum – KB 4-5 (1-3) Mål: 0-1 Jonathan Grumme (35), 0-2 Matti Stampe (36), 1-2 (40), 1-3 Jonathan Grumme (44), 1-4 Milan Johannsen (60), 2-4 (75), 2-5 Stefan Sørensen (78), 3-5 (80), 4-5 (84) KB: Robert King – Sebastian Kaalund, Magnus Sonne, Mikkel Knudstrup, Andreas Tolman, Stefan Sørensen, Jimmy Boye Olesen, Nicklas Borum, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Stampe, Mikkel Nygaard, Jonathan Grumme, Milan Johannsen, Peter Dokic Olsen

Milan Johannsen scorer til 4-1

Stefan Sørensen scorer til 5-2