KS: En hård nød blev knækket

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

KBs mandskab i Københavnsserien fik sæsonens første sejr, da holdet på udebane tirsdag aften besejrede Hvidovre med 1-0. Som cifrene antyder en tæt og meget hård affære.

Hvidovre er oprykker, men de unge løbestærke spillere har bestemt ikke tænkt sig at forære noget til modstanderne, og det fik KBerne at mærke fra første fløjt, hvor hjemmeholdets spillere angreb i et forbløffende aggressivt tempo.

Det slog dog ikke gæsterne ud af kurs. Trods det hårde pres formåede KBerne at være koldblodige, og efter bare fem minutter opstod situationen, der førte til kampens sejrsmål. Jimmy Boye Olesen erobrede elegant i nærkamp med en modstander bolden midt på banen og sendte en aflevering af sted i højre side til lynhurtige Peter Dokic Olsen. Han holdt fint på bolden, så Jimmy Boye Olesen og Jonathan Grumme kunne løbe i scoringsposition midt foran Hvidovre-målet. Førstnævnte modtog bolden, og efter et par korte træk sparkede han sikkert og fladt kuglen i nettet.

Hvidovre fortsatte med at presse på, og i et par tilfælde blev Robert King sat på alvorlige prøver, men KB-målmanden reddede flot såvel et nærgående forsøg efter hjørnespark som et direkte fladt langskud efter frispark.

I perioder prøvede KBerne at få kontrol over opgøret med pasningsspil langs jorden, men hjemmeholdets spillere masede ufortrødent på.

I pausen roste cheftræner Per Hansen og assistent Daniel Jønsson spillerne for at være kloge, men de opfordrede til en bedre defensiv organisation og mere kommunikation.

Boye scorer sejrsmålet

King i flot frisparksredning

Anden halvleg begyndte dog som første med et vildt Hvidovre-pres, men hjemmeholdet kom dog ikke frem til de store chancer, og langsomt gik luften af ballonen. Det gav mere plads til gæsterne, og KBerne fik faktisk flere store muligheder til at score og øge føringen. Det lykkedes dog ikke, men glæden var ikke til at tage fejl af, da kampen blev fløjtet af. En hård nød var knækket.

Efter to kampe er KB nu placeret i den øverste halvdel af tabellen inden holdets næste opgave. Den bliver på hjemmebane på lørdag, hvor IF Føroyar, der også er oprykker, kommer på besøg i Frederiksberg Idrætspark kl. 16.15.

Foreningen, der er etableret i 1939 af bosiddende færinger i København, har med to nederlag og en målscore på 3-11 ikke fået den bedste sæsonstart, men KBerne skal på forhånd ikke tro, det bliver nemt, og det gør cheftræner Per Hansen heller ikke.

”Det kan være, de stiller med et helt andet hold end dem, de har haft i de første kampe. Så vi skal være på dupperne fra første fløjt.”

Sammen med spillerne håber Per Hansen, at KB-fansene vil dukke op i hobetal til opgøret i Frederiksberg Idrætspark. Udover en god fodboldkamp, hvortil der er gratis adgang, kan publikum se frem til at fornøje sig med kolde og varme drikke samt lækre grillpølser med mere til venlige priser.

Sådan gik det

29. august: Hvidovre – KB 0-1 (0-1) Mål: 0-1 Jimmy Boye Olesen (5) KB: Robert King – Mikkel Nygaard, Magnus Sonne, Lasse Horn, Mikkel Knudstrup, Stefan Sørensen, Lasse Ramlau Kristensen, Elias A. Wirth, Milan Johannsen, Matti Woiremose Stampe, Jimmy Boye Olesen, Jonathan Grumme, Jacob Willum Rønbøg, Peter Dokic Olsen

Stillingen
KS-Serien