KS: Bundhold er ikke livretten

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Jesper Nielsen

KBs københavnsseriemandskab har det ikke godt med bundhold. Tidligere i sæsonen har holdet tabt til Jægersborg og IF Føroyar, og i den seneste kamp mod tabellens absolutte bundprop, Sundby, på udebane måtte KB nøjes med uafgjort 2-2.

En del afbud til kampen betød, at KB på forhånd måtte organisere sig anderledes – ikke mindst defensivt. Det gav visse problemer i begyndelsen, men alligevel fik holdet et par gode scoringsmuligheder. Først til Peter Rønning og dernæst til Elias A. Wirth. De gav imidlertid ikke udbytte, og i stedet snuppede hjemmeholdet føringen efter et blund i KB-forsvaret.

Derefter foretog cheftræner Per Hansen og assistent Daniel Jønsson visse omrokeringer og rykkede eksempelvis anfører Martin Frydensberg Thomsen tilbage som venstre back. Det fik KB-spillet til at hænge bedre sammen og flere chancer for en udligning.

Den kom efter en god halv time, da Stefan Sørensen erobrede bolden og lagde den til rette for Jimmy Boye Olesen, der sikkert sparkede den i kassen under den fremstormende Elias Christophersen i Sundbys mål.

I halvlegens sidste minut smuttede Elias A. Wirth igennem i højre side og spillede bagud til Mikkel Knudstrup. I to omgange lykkedes det for ham at sende bolden ind foran Sundbys mål, hvor Peter Dokic Olsen kom løbende. Han forsøgte at heade bolden i mål, men det var snarere med skulderen, han ramte den, men det betød ikke noget. Bolden trillede over stregen, og KB var foran med 2-1. 

Vi roste spillerne for at komme tilbage på sporet og opfordrede dem til at holde momentum, for Sundby-spillerne virkede trætte,” siger Daniel Jønsson og tilføjer:

”Vi talte også om at trække os lidt for at lokke dem frem og så slå kontra, da vi i første halvleg havde vist, at det var de ikke så glade for.”

KB kom fint fra start i anden halvleg, og efter bare tre minutter fik Sebastian Kaalund en pæn chance for at øge føringen, men han skød lige på Elias Christophersen.

”Det er sådan en chance, som Balle (Sebastian Kaalunds kælenavn, red.) udnytter ni ud af 10 gange,” mener Daniel Jønsson.

Kaalund fik muligheden igen kort efter på et tidspunkt, hvor KB var en mand i overtal, men atter ramte forsøget Sundby-målmanden. I stedet scorede hjemmeholdet til 2-2 efter et hjørnespark, hvor KB-forsvaret snorksov, så en modstander let kunne heade bolden i nettet. Det var faktisk første gang, Sundby fik en scoringsmulighed i anden halvleg.

Kort efter kombinerede KBerne sig flot igennem Sundby-forsvaret, og igen fik Sebastian Kaalund muligheden for at score, men tredje gang var heller ikke lykkens gang.

”Han sparkede igen fladt på keeperen. Det lignede slet ikke den Balle, vi kender,” lyder kommentaren fra Daniel Jønsson.

I stedet var Sundby tæt ved at score i en situation, hvor KB-forsvaret stod helt forkert. Bolden røg forbi Mike Vu, men Andreas Tolman var redningsmand på målstregen. Sundby fik et nyt forsøg, men bolden blev rettet af og op på overliggeren, hvorefter KBerne fik ekspederet den væk fra farezonen.

”Puha for en forskrækkelse,” kommer det lettet fra KBs assistenttræner.

Resten af kampen bød ikke på de store chancer til nogle af holdene, men i dommer André Kahlenbergs overtid sendte Sebastian Kaalund et hjørnespark ind fra højre side. Stefan Sørensen hoppede efter bolden, men blev samtidig ramt af en modstander.

”Stefan syntes, han blev underløbet og burde have et straffespark, men det mente dommeren ikke, hvorefter Stefan brokkede sig så meget, at han fik gult kort og udvist i 10 minutter,” fortæller Daniel Jønsson.

Så var ballet i Kløvermarken forbi.

”En stor nedtur. Nu har vi sat point til mod de tre nederste hold i rækken. Det er simpelthen ikke godt nok,” konkluderer Daniel Jønsson og finder ringe trøst i, at KB nu er oppe på femtepladsen i tabellen. Der er langt til toppen. Union og HB er foran med henholdsvis 11 og otte point, og KB har blot et point mere end fire forfølgende hold. Et af disse er Rønne, som er den næste modstander. Bornholmerne kommer til København og Frederiksberg Idrætspark på lørdag. Det er samtidig årets sidste hjemmekamp, så både spillere, trænere og ledere håber på et pænt fremmøde af KB-fans.

Kampen begynder klokken 15.30, og der er som sædvanlig gratis adgang og mulighed for at købe noget godt til ganen til fornuftige priser.  

Sådan gik det

21. oktober: Sundby – KB 2-2 (1-2) Mål: 1-0 (12), 1-1 Jimmy Boye Olesen (31), 1-2 Peter Dokic Olsen (45), 2-2 (64) KB: Mike Vu – Andrew Kwesi Abban, Andreas Tolman, Mikkel Knudstrup, Sebastian Kaalund, Peter Rønning, Lasse Ramlau Kristensen, Stefan Sørensen, Martin Frydensberg Thomsen, Matti Woiremose Stampe, Elias A. Wirth, Mohamed Kamara Kamara, Peter Dokic Olsen, Jimmy Boye Olesen

Stillingen
KS Herre 17/18
Nr.   Klub   Kampe   Score   Point
1   Union   11   39 - 11   27
2   HB   11   30 - 17   24
3   NB Bornholm   11   19 - 14   19
4   Hvidovre IF 2   11   24 - 21   18
5   KB 2   11   19 - 21   16
6   KFUM   11   20 - 18   15
7   Rønne f.B.   10   28 - 22   15
8   Bk. Skjold   11   24 - 23   15
9   Tårnby FF   11   26 - 26   15
10   FB   11   17 - 15   13
11   FK Prespa   11   20 - 26   13
12   Jægersborg Bk.   11   16 - 25   11
13   IF Føroyar   10   11 - 28   8
14   Sundby Bk.   11   9 - 35   4