Fjerde guld i træk til gamle drenge

Af Karl Aage Dalgaard. Foto: Christian Fisker

KBs fodboldfremtid er ungdommen, men fortiden lever i bedste velgående.

For fjerde år i træk og syvende gang i alt vandt klubbens oldboys det danske mesterskab efter en spændende finale med forlænget spilletid mod AC Odense. To hold med et godt kendskab til hinanden. Det var femte gang i træk, at de mødte hinanden i slutkampen, der sluttede 3-2.

Fynboerne fik en ønskestart med et mål i allerførste minut ved Jesper Christiansen. KB pressede ivrigt for en udligning, men det var AC Odense, der kort før pausen scorede igen og øgede føringen til 2-0 ved Nick Ragus på et kontraangreb.

Et nederlag til de ellers så uovervindelige KBere lurede derfor voldsomt, men små 10 minutter før tid fik Morten Bertolt hul på bylden, da han fra nært hold styrede et indlæg i nettet. Målet tændte et håb og gav ekstra kræfter, og i de allersidste minutter lykkedes det elegant for Lars Jacobsen at udligne til 2-2.

I den forlængede spilletid var KB for alvor i teten, og et hurtigt mål af Daniel Jensen satte tingene på plads. Lasse Lauth havde senere hen chancen for at øge føringen med et skudforsøg på overliggeren, men der faldt ikke flere mål i kampen, som blev afviklet i strålende solskin med KB som hjemmehold.

Inklusive pokalguld har KB-mandskabet nu 10 DBU-titler – flest af alle.

Clement Cliford  - en god gammel KBér - viser boldkunst

Clement Cliford - en god gammel KBér - viser boldkunst

Glade danske mestre

Glade danske mestre