Kære drenge og forældre

Vi er netop hjemvendt fra en spændende studietur til FC Basel. På mange områder delte vi tilgang til børnefodbold. Vi fremmer begge forskellige typer spillere gennem en træning med kreativ, small sides games og en god tone. Basel var i høj grad aldersrelateret og presset ikke processer igennem, som drengene ikke er parat til.

De havde en fed kultur omkring deres træning. Drengene havde mulighed for at øve sig en halv time før den ”rigtige” træning startet. Her blev øvet mindre gode ben og spillet fodtennis.

På et område adskilte de sig. Det var forbudt for forældre at overvære træningen. Det ligger langt fra den danske kultur. Jeg synes bestemt, at vi i klubben har et godt samarbejde med forældre. Især, når vi enes om de få anvisninger, som vi talte om til forældremødet. Fx at man går udenom banerne, ikke guider sin dreng og ikke sender SMS/ringer på skæve tidspunkter i tide og utide. Det oplever vi heldigvis at I efterlever. Tak for det.

En pudsig iagttagelse fra turen var at trænerne talte flere sprog, eftersom drengene kom fra forskellige sproglige områder. Den forskellighed var ikke et tema i klubben. På samme vis er vores tilgang her i klubben. Vi vil og har plads til alle typer drenge. Det vigtigste er, at vi hele tiden ser, at drengenes intentioner er gode.  Det gælder både når vi arbejder med det sportslige og med de sociale relationer. Ligesom det kræver øvelse at sparke et lodret vristspark, så kræver det øvelse, at være en del af et fællesskab.

Vi er super glade for, at I hjælper med at finde økonomi til holdene. Senest har ADRA UNGDOM givet to fulde sæt paradedragter til U12&U13.  Vi glæder os til de kommer.

Efter et par måneder med meget rejseaktivitet, så ser vi frem til måneder, hvor træningsugerne ser mere normale ud.  Vintertiderne kommer på holdenes holdsport snarest.

Husk at meld jer til forældre foredrag d. 5.10 kl. 17.00. via de respektive holdsportssider.

Med venlig hilsen Anders