DANMARKSMESTER 2019

KB vandt det danske mesterskab for andet år i træk. Et stort og varmt tillykke.

KB vandt det danske mesterskab for andet år i træk. Et stort og varmt tillykke.

KB er atter dansk mester i cricket efter to spændende kampe i weekenden mod ærkerivalerne fra Svanholm. To kampe som begge blev vundet.

Lørdag vandt KB over Svanholm i Brøndby med fem point. KB gik først til gærdet og lavede 237 point for alle gærder. Her var det Keith Dabengwa (66 point), Zameer Khan (56 point) og Abhijit Venkatesh (42 point), som bidrog til halvlegens resultat. Svanholm startede deres halvleg meget flot og havde 146 uden tab af gærder. Men så fik KB fat og sikrede sejren. Det var især anfører Yasir Iqbal med fem gærder for 28 og Bashir Shah (et for 37 på 10 overs), som hjalp KB over målstregen. 

Søndag skulle den afgørende kamp spilles, og situationen var, at Svanholm skulle vinde og vinde stort for at kunne overgå KB i tabellen.

Det startede ellers ikke godt for KB – om det var manglende fokus eller mesterskabsnervøsitet skal være usagt. Men KB spillede muligvis årets dårligste halvleg og var ude for 105 point. Kun Yasir Iqbal (25 point) og Keith Dabengwa (21 point) fik vist lidt ved gærdet.

Situationen var nu, at Svanholm skulle vinde kampen inden den 22. over for at overhale KB på NRR (målscore). Svanholm lagde frisk fra start, men allerede i kampens 2. over slog Amjad Khan til, og så var KB ovenpå igen. Amjad Khan (fem gærder for 33) og Yasir Iqbal (tre gærder for 48) var fremragende. Svanholm var ude for 89 point, og mesterskabet var i hus. 

Dermed har KB fået medaljer de seneste syv år. 

2013: Sølv

2014: Bronze

2015: Sølv

2016: Guld

2017: Sølv

2018: Guld

2019: Guld