Sæson 2016

KB oplevede stor sportslig succes i 2016. KB1 blev som bekendt danmarksmestre. Det skete efter imponerende 13 sejre og blot to nederlag. Dette mesterskab var det første siden 1958 hvor KB senest blev danmarksmestre, dengang med blandt andet Eigil Nielsen på holdet. KB havde forud for denne sæson, hentet deres første udenlandske spillende træner i klubbens historie. Og under hans kyndige vejledning og erfaring blomstrede spillerne og blev fortjent danmarksmestre.

KB2 som spiller i den nyoprettet landsdækkende 2. division fik 3. pladsen lige akkurat udenfor oprykningspladserne. Holdet viste i løbet af sæsonen flot cricket spil og hentede 10 sejre ud af 14, men tabte desværre til de direkte oprykningskandidater. Til gengæld vandt holdet pokalturneringen, hvor holdet før sommeren hentede 5 sejre, og i finalen besejrede Fyn Cricket Club overbevisende. Deepak Vijaykummar og den tidligere 1. holdsanfører M. Farooq var blandt de bedste spillere på holdet som sikrede en flot triumf for klubben.

Også klubbens lovende juniorhold fik hentet metal i løbet af året. Holdet sikrede sig bronze selvom holdet ikke for alvor formåede at true guld- eller sølvvinderne. Holdet var ledet af de to utrættelige ungdomslandsholdsspillere Altamish Durrani og Hamza Majid som i løbet af året også debuterede på klubbens første hold. Holdet har klart potentiale til at bytte bronzemedaljerne ud med noget bedre i 2017.

Landsholdsspillere

Klubbens flotte sæson med danmarksmesterskabet resulterede i, at 4 af danmarksmestrene er blev udtaget til det danske landshold som i november skal spille VM kvalifikation (division 4) i Los Angeles, USA. De 4 spillere er anføreren for KB Yasir Iqbal, Aftab Ahmed, Bashir Shah og Omar Hayat. Alle 4 spillere har været afgørende for Kbs mesterskab, samt haft en vigtig rolle på landsholdet (læs mere her: http://www.kb-boldklub.dk/cricket/aktuelt/nyheder/2016/kb-flot-repraesenteret-i-usa/).

U-18 landsholdet står overfor et rigtigt vigtigt år, hvor de skal spille U19 VM kvalifikation til sommer. Her er to KB’er Hamza Majid og Altamish Durani udtaget til bruttotruppen, der allerede til januar skal starte forberedelserne. Vi ønsker drengene held og lykke og ser frem til at følge dem.

Keith Tur/Retur

Som bekendt sagde vi tak for denne gang til Keith efter DM finalen i september. For at forbedre vores resultater i 2017 i forhold til 2016 kommer Keith allerede til Danmark primo januar 2017. Det betyder at han vil varetage al træning fra medio januar 2017.

Træning

Træning for kommende sæson starter allerede i januar. Det betyder at træningsindsatsen i løbet af indendørssæsonen vil ligge grobund for udtagelser til udendørssæsonen.

Der vil være følgende træningstider:

Deltager

19.55-21.30

Peter Bangs Vej

Drenge og Junior

19.55-21.30

Peter Bangs Vej

Senior

14.00-15.30

Lilleput og Drenge

15.30-17.00

Junior

17.00-19.30

Senior

Net mv.

Første træning vil være søndag den 15. januar 2017.

Unge engagerer sig i klubben

I løbet af 2016 har Hamza Majid og Altamish arbejdet på et projekt om at øge sammenholdet blandt ungdommen i KB Cricket. Dette projekt har været støttet af både DCF og DIF ved økonomisk støtte samt ressourcer. Det har været dejligt at se, at vores unge spillere i så ung en alder tager del i klubbens udvikling. Både Hamza og Altamish vil forsætte med ”projektet” i 2017 hvor fokus vil være på at øge social engagement blandt ungdomsspillerne.

Fejring af Danmarksmestre

Borgmester for Frederiksberg Kommune inviterer alle danmarksmestre til fest på Frederiksberg Rådhus den 31. marts 2017. Kære danmarksmestre – sæt allerede kryds i kalenderen.

Afdelingsmøde

Det årlige afdelingsmøde for cricket afholdes tirsdag den 31. januar 2017, klokken 18.00 (1. sal – fodboldsiden). Særskilt indkaldelse følger.

Tak for 2016

2016 har været et fantastik år for cricketafdeling samt hele KB, hvor vi har sikret danmarksmesterskaberne i alle tre sportsgrene. Jeg vil gerne på vegne af Spilleudvalget ønske alle KB’er og deres nærmeste glædelig jul og godt nytår.

Bedste hilsner

Shargiil Bashir