Danmarksmestre 2016

Danmarksmestre 2016

Kjøbenhanvs Boldklub danske mestre i cricket 2016

Af Aftab Ahmed

Der var spænding, intensitet, dramatik og fuld valuta for pengene, da de forsvarende mestre fra Skanderborg i går skulle forsvare pokalen mod KB-ekspressen. Lad os bare afsløre med det samme - det kunne de ikke - de kom ikke engang i nærheden, og ca kl. 17.00 blev KB Cricket efter 58 års mesterskabstørst - fortjente Danmarksmestre. 

 

Efter at have udraderet Skanderborg i sidste uge, måtte vi ændre på holdopstillingen, da Omar Hayat regnede med at vi ville vinde DM i den ordinære turnering. Deepak blev foretrukket fra KB2, og Omar må nok have været den person, som har opdateret TotalCricketScorer mest i går fra Marokko af. 

Skanderborg uden den nok engang skadede landsholdsanfører som i sidste uge brød sammen. 

 

Vi vandt lodtrækningen, og gik til gærdet først. Vi havde en dæmpet begyndelse, så dæmpet at enkelte tilskuere var pænt utilfredse. Men efter 10 overs kom change-bowlerne på fra Skanderborg, også var der flere løse bolde. Ved vandpausen efter 17 overs var vi 60 for 0. Det var her, at vi de næste 17 overs skulle skabe fundamentet for en total på 250+. Men finale-nerverne ramte toppen af vores line-up, og vi gik fra 62 for 0 til 99 for 5. 3 gange blev vi fanget med skinnerne foran stakittet. Farooq blev foretrukket som 5'er på Omars position, og Pawan kom ind som 7'er for at gemme på Aftab. De sørgede for, med tålmodighed og fornuft at øge totalen til 147 før Farooq fandt point for 29 velspillede point. De sidste 6 overs lagde 33 yderligere til tavlen, så vi endte på 180 for alle. 

M. Farooq bruger sin erfaring og rutine under svære forhold

M. Farooq bruger sin erfaring og rutine under svære forhold

Vi havde historien med os, i de to foregående kampe har Skanderborg ikke krydset 100 mod vores variationsrige kasteangreb. Og alle vidste, at hvis Skanderborg skulle i land, krævede det en stor halvleg fra Klokker - modsat kunne vi sætte et kæb i hjulet ved at tage ham hurtigt. 

 

Som tænkt som gjort. For 2. gang i år blev Frederiks gærdefundament splittet af Aftab Ahmed, som efter sin skade i Svanholm-kampen for 4 uger siden er tilbage som han var før sæsonpausen. Shangeev holdt kun 2 bolde - ligesom i juni måned, og da Skanderborgs anfører ville forsøge at lave 2 seksere i en over på Aftab hed det pludseligt 18 for 3. 

I den anden ende var Farooq eksemplarisk med sin disciplin, og da Kamran løb Carsten Pedersen ud i hans sidste cricketkamp, for nogle få bolde senere at finde hænderne på Deepak var Skanderborg i samme situation for 3. gang i år - fuldstændig blottet og udstillet. 24 for 5 blev til 69 for 9 da Keith Dabengwa med sin snedighed varierede sin fart og længde. Forløsningen skulle lade vente på sig, ind til over nr. 41, hvor Abhijit kom, og fjernede den sidste man fra Skanderborg. Skanderborg 84 all out. 

Flyvende Aftab kaster Skanderborgs anfører Rizwan Mahmood ud

Flyvende Aftab kaster Skanderborgs anfører Rizwan Mahmood ud

Dette udløste fantastiske jubelscener, hvor alle KB-supportere var samlet iført KB-tøj for at støtte holdet. 

 

Herefter blev der sunget og danset, mens spillerne skiftede til de forudtrykte DM-trøjer. Keith fik en tur i vejret - desværre var hans kone syg, så hun kunne ikke overvære finalen. Umair Butt holdt en tale, hvor han helt korrekt udnævnte de fortjente mestre som Danmarks bedste cricket hold. Skanderborgs anfører Michael lykønskede os og sin bror med en flot karriere. Vores anfører og træner fik også holdt korte taler, hvor modstandere, medspillere og alle andre blev nævnt. Herefter blev medaljerne overrakt og pokalen videregivet fra Skanderborg til KB. 

Aftenen blev brugt til at socialisere. Injam Khokhar - som efter 30 år som manager følte/smagte guldsmagen sørgede for mad til 40-50 medlemmer. Herefter samlede ca. 20-25 drenge sig på cafe for at feste videre. 

 

Vi må erkende, at vi i gennem sæsonen har været klart bedre end vores modstandere. Et stort nederlag til Skanderborg i Skanderborg. Et nederlag til Svanholm på sidste bold, men udover dette var vi ryddet hele bordet. Den i følge Cricket.dk brede Skanderborg gærdeside, har vi 3 gange i streg splittet, og knust synder og sammen. Vi har haft et fantastisk sammenhold på holdet, hvor spillerne ikke blot er kollegaer, men været som en familie. Der skal lyde et stort tak til vores træner, som virkelig har fået den professionelle mentalitet ind på holdet. Det er lykkeligt, at vi til næste år har skrevet kontrakt med Keith igen. Desuden skal der lyde et stort tak til formand Shargiil Bashir, som er meget synlig i klubben, men endnu mere synlig bag kulissen, hvor han ordner alle de praktiske aspekter af det at være formand. 

 

Det har været en fantastisk sæson som forening men også individuelt. For første gang i KBs historie har alle 3 sportsgrene vundet guld i deres discipliner. Tennis, Fodbold & Cricket. Landsholdet er udtaget, og vi er repræsenteret med 4 drenge, som i slutningen af oktober drager til Los Angeles. Vi ønsker dem held og lykke.

 

Derudover er det nævneværdigt at hele 7 spillere i denne sæson har lavet 300+ point.

Hele 3 spillere har taget over 25+ gærder. 

 

Vi har vist, og bevist overfor cricket Danmark, at vi besidder kvaliteterne, og at dette ikke er en enlig skrøne. Næste år er vi forsvarende mestre, og med dette kommer et andet ansvar. Vi agter at kæmpe for guldet igen til næste år. 

 

Tak til alle Jer som har valgt uge efter uge at komme herind, og læse mine referater, også til dem der er blevet stødt - ingen nævnt - ingen glemt.